tak jsem dnes pekla z boruvkama a dobrá doporučuji. Nestihla ani pořádně vystydnout pul plechu prýč :-D :-D :-D :-) :-) :-)
To taky není bublanina ale koláč,s bublaninou nemá společnýho nic.
bublanina je tuhá guma vše jsem dělala podle postupu určitě tenro recept už nikdy neudělám :-X
Tak nevím, jak tak koukám, tak jsem asi první, kdo nebude tolik chválit. Podle komentářů jsem čekala opravdu víc... Ne, že by to nebylo dobré, ale při pečení jsem měla divné pocity, dokonce jsem v jedné chvíli myslela, že to budu muset snad vyhodit... Postup jsem přesně dodržela, tak to dělám vždycky, když ještě recept neznám. Dala do vymazané a vysypané dortové rozdělávací formy, vmačkala těsto, nalila smetanový krém s borůvkama a malinama, vypadalo to pěkně. Ale při pečení jsem pořád koukala, smetanový krém nebyl pořád upečený, ikdyž jsem zkušená kuchařka, tak jsem nevěděla, jestli se to má upéct "do tuha", nebo to zůstane "třesavé" . Pekla jsem přes hodinu,těsto bylo už dost upečené, tak jsem to vydělala a dala co chladna, ponechala osudu..... Potom jsem to dala do ledničky a druhý den načnula. Chuťově to bylo dobré, ale těsto dost tvrdé, asi jak jsem pořád pekla a čekala, jestli se náplň upeče taky. Dort jsme snědli, bylo to¨celkem dobré, ale podruhé dělat nebudu.
já jsem dělala s borůvkama a mělo to úspěch. Těším se na maliny, to musí být úžasné s tím smetanovým krémem
Když čtu všechny komentáře k této dobrotě, načisto slintám....
Pekla jsem o víkendu a měla velký úspěch !!! Doporučuji vyzkoušet, je to velká dobrota.
Těsto je tuhé, jako linecké a náplň je spíš kašovitá. Z vlastní zkušenosti vím, že se nerozmáčí. žádný strach!
Rada bych tento moucnik vyzkousela, ale nebude spodek kolace rozmoceny od naplne? Upece se? Dekuji za odpoved.
Bublaninu si představuju jinak, ale... mělo to veliký úspěch. Dávám 1 a vyzývám ostatní ať kromě chvály i známkují.
Mražené jsou lepší proto, aby se vám při míchání nerozpadly, pokud jsou zmrzlé, pak zůstanou pěkně celé.
Chtěla bych se zeptat, proč je důležité mít to ovoce do krému zmražené. Jakou to má funkci?
Udělá vám báječnou chuť a s malinama krásnou vůni, jen to musíte nechat pořádně vystydnout. Já peču večer a krájím až ráno. Nebojte se vyzkoušet, uvidíte, že se povede. Jen se trochu dýl peče.
Co udělá ten uvařený pudink se zakysanou smetanou po upečení? Nedovedu si to představit ...
Báječné, vyzkoušela jsem s jahodama a nemělo to chybu! Chtělo by to přidat i foto, protože krásně vypadá, ale nejlepší ze všeho je stejně ta vůně při pečení ovoce se smetanovým krémem!!!!!!!!! Už se těším na maliny, s těma to musí být božské!
pekla jsem o víkendu a byla super..puding se zakys.smetanou = po upečení je to opravdu lahůdka.chutná to smetanovo-máslově..výborný...místo malin jsem požila jahody a bylo to stejně výborný
Já formu na tohle těsto pouze vymažu tukem a stačí to.
Na tento typ moučníků formu vymazáváme i vysypáváme :-)
Řekla bych Péťo že papír je lepší,ale na tvém místě bych vymazala a vysypala.
Jsem začínající kuchařka, tak se chci zeptat, když nechci dávat do formy pečící papír, mám formu jen vymazat nebo i vysypat. za radu předem děkuji
Měla jsem v mrazáku maliny z léta tak jsem vyzkoušela. Je to výborné a opravdu voňavoučké. Ty maliny tomu dodají šmrnc. Doporučuji dát do těsta 1/2 prášku do pečiva.
Už mi to voní v kuchyni, báječná vůně a krásně to vypadá!
Vidím, že u Doubravů to mělo úspěch, tak to taky vyzkouším.
včera jsem zkoušela s rybízem,přes noc jsem nechala odležet a musím pochválit,vynikající,nevěřila bych co udělá upečená smetana s pudinkem,hodnotím 1
Udělala jsem dvojitou dávku a dala jsem to na celý plech. Už během pečení to krásně vonělo. Nechala jsem odležet přes noc a pak se po tom zaprášilo. Výborný osvěžující moučník paní Ivano