• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
Napište svůj komentář k receptu

Malakov dort - starý recept po prababičce

autor: stanule
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malakov dort - starý recept po prababičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 100
      g ztužený tuk
    • 50
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžička cukr
    • 100
      g vlašské ořechy
  • Korpus
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 1
      šálek káva silná
    • 1
      sklenice zavařenina meruňky nebo broskve, ananas, jahody, atd.

Postup přípravy receptu

1
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu.
2
Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu, přidat ztužený tuk a máslo. Přelít do mixéru, rozmixovat, přidat žloutek a vanilkový cukr a stále šlehat (pokud budete vše dělat dostatečně rychle, nemusíte mít vůbec strach ze salmonely z vajíčka, mléko je stále dost horké, aby zničilo bakterie - nad 70 °C). Takto rozmixovaný krém necháme v ledničce nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Před dalším upotřebením znovu šlehat (do konzistence šlehačky) a přidat asi 100 g oříšků.
3
Dort: kulaté piškoty namáčet buď v mléce s rumem, nebo ve šťávě, případně kávě - nemočit, protože by se piškot ihned rozpustil (lepší naskládat na dno formy a přelít kávou). Na naskládané piškoty ve formě dáme vrstvu krému, na krém ovoce a zase piškoty a postup opakujeme. Konec dortu by měly být piškoty. V dortové formě necháme trochu uležet a vychladnout. Pak už jen zdobíme, můžeme třeba zalít čokoládou, nebo jen šlehačku, na kraje dát pomeranče, pak dort vypadá moc hezky.
4
Já dělala tento z dvojité porce a skládala jej do formy průměru 28 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort „Malakov“

Piškotový dort „Malakov“

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 26. 8. 2014 16:20

    jo, ale salmonelu muzes dostat taky, muselo by se to varit 10 minut na zniceni bakterii...

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:35

    Napoprvé a hned vynikající :-)

  • Eva Kurková | 6. 3. 2009 11:38

    Dort jsem vyzkoušela a je opravdu úžasný. nejdřív jsem neměla důvěru ke krému, říkala jsem si, jak tohle ušlehám, ale výsledek je opravdu parádní a velmi dobrý. Díky za skvělý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Káva Máslo Mléko Vanilkový cukr Vlašské ořechy Zavařenina Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Koláčky

Koláčky

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Dvě tváře Ewy Farne: Na pódiu dračice, v zákulisí maminka

Dvě tváře Ewy Farne: Na pódiu dračice, v zákulisí maminka

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malé pizzy
Malé pizzy
Malé tajemství
Malé tajemství
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact