• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
Napište svůj komentář k receptu

Malakov dort - starý recept po prababičce

autor: stanule
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malakov dort - starý recept po prababičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 100
      g ztužený tuk
    • 50
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžička cukr
    • 100
      g vlašské ořechy
  • Korpus
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 1
      šálek káva silná
    • 1
      sklenice zavařenina meruňky nebo broskve, ananas, jahody, atd.

Postup přípravy receptu

1
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu.
2
Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu, přidat ztužený tuk a máslo. Přelít do mixéru, rozmixovat, přidat žloutek a vanilkový cukr a stále šlehat (pokud budete vše dělat dostatečně rychle, nemusíte mít vůbec strach ze salmonely z vajíčka, mléko je stále dost horké, aby zničilo bakterie - nad 70 °C). Takto rozmixovaný krém necháme v ledničce nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Před dalším upotřebením znovu šlehat (do konzistence šlehačky) a přidat asi 100 g oříšků.
3
Dort: kulaté piškoty namáčet buď v mléce s rumem, nebo ve šťávě, případně kávě - nemočit, protože by se piškot ihned rozpustil (lepší naskládat na dno formy a přelít kávou). Na naskládané piškoty ve formě dáme vrstvu krému, na krém ovoce a zase piškoty a postup opakujeme. Konec dortu by měly být piškoty. V dortové formě necháme trochu uležet a vychladnout. Pak už jen zdobíme, můžeme třeba zalít čokoládou, nebo jen šlehačku, na kraje dát pomeranče, pak dort vypadá moc hezky.
4
Já dělala tento z dvojité porce a skládala jej do formy průměru 28 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort „Malakov“

Piškotový dort „Malakov“

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 26. 8. 2014 16:20

    jo, ale salmonelu muzes dostat taky, muselo by se to varit 10 minut na zniceni bakterii...

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:35

    Napoprvé a hned vynikající :-)

  • Eva Kurková | 6. 3. 2009 11:38

    Dort jsem vyzkoušela a je opravdu úžasný. nejdřív jsem neměla důvěru ke krému, říkala jsem si, jak tohle ušlehám, ale výsledek je opravdu parádní a velmi dobrý. Díky za skvělý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Káva Máslo Mléko Vanilkový cukr Vlašské ořechy Zavařenina Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Jablkový páj

Jablkový páj

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
23
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
20
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
18
Květák v mletém mase dušený
Květák v mletém mase…
16
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malé pizzy
Malé pizzy
Malé tajemství
Malé tajemství
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact