• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Malakoff
Napište svůj komentář k receptu

Malakoff

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malakoff
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • tuk
  • Na náplň
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 400
      ml mléko
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 250
      g máslo změklé
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 120
      g cukrářské piškoty cukrářské
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandlové lupínky pražené
    • 1
      lžíce vyloupané nesolené pistacie nasekané

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny, z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Žloutkovou směs spojte s moukou, citronovou kůrou a olejem, na závěr přidejte sníh a dejte do vysypané a vymazané dortové formy péct do předepřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30-40 minut. Upečený a vychladlý korpus přeřízněte napůl.
2
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ze 300 ml mléka, cukru krupice a pudinku uvařte hustý krém, vychlaťe ho. Vyšlehejte ho s máslem dohladka, rozdělte na dvě části, tu větší, cca 2/3 vyšlehejte s vychladlou čokoládou. Zbylé mléko svařte s vanilkovým cukrem a po vychladnutí ochuťte rumem. Na dno dortové formy dejte spodní díl korpusu, potřete ho slabě čokoládovým krémem, rozložte piškoty namočené v mléce s rumem, opět potřete krémem a opakujte do spotřebování krému a piškotů (asi 3 vrstvy). Přiklopte vrchním dílem korpusu, dejte do chladu ztuhnout.
3
Pak potřete dort světlým krémem a posypejte opraženými mandlovými lupínky. Cukrářský sáček naplňte zbytkem krému a na dort nastříkejte pusinky, které posypte pistáciemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort Malakoff

Dort Malakoff

Bomba Malakoff

Bomba Malakoff

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Cukr Cukr krupice Cukrářské piškoty Hladká mouka Mandlové lupínky Máslo Mléko Rostlinný olej Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vyloupané nesolené pistacie
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

102
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
81
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
71
Čevapčiči
Čevapčiči
68
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
58
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
Malé pizzy
Malé pizzy
Malé tajemství
Malé tajemství
  • Recepty.cz
  • Malakoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact