• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Makronky se třemi náplněmi
Napište svůj komentář k receptu

Makronky se třemi náplněmi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 76
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronky se třemi náplněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 150
      g bílek (asi z 5 vajec), pokojové teploty
    • 200
      g mandlová mouka
    • 200
      g cukr krupice
  • Na vanilkovou náplň
    • 250
      g smetana
    • 250
      g bílá čokoláda
    • 3
      ks vanilkový lusk (semínka)
  • Na pistáciovou náplň
    • 300
      g smetana
    • 300
      g bílá čokoláda
    • 50
      g pistáciová pasta (rozmixujte 50 g mandlového sirupu a 100 g loupaných pistácií)
  • Na čokoládovu náplň
    • 300
      g smetana
    • 340
      g čokoláda té nejvyšší kvality
    • vanilkový lusk semínka ze 1/4 vanilkového lusku

Postup přípravy receptu

1
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.
2
Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva.
3
Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit.
4
Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Lasagne se třemi druhy sýra

Lasagne se třemi druhy sýra

Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bel | 18. 3. 2017 11:21

    mají se nechat uležet, dokud se nelepí ani trošku na prsty, ale zase je to podle receptu, osobně peču z jiného, ale mělo by to být stejné

  • kuchař | 2. 12. 2016 17:38

    sračka, neplýtvejte surovinama 8-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 8. 9. 2016 17:59

    Mohla bych o dvás dostat tento recept do zprávy? Děkuji :-*

  • Eclipseane | 3. 12. 2015 21:59

    do kose to nepoleti, ale makronkam se vysledek ani zdaleka nepodoba a je pravda, ze nechat chvilku stat nema znamenat, nechat stat 2 hodiny

  • Eliska | 28. 11. 2015 18:29

    Ja jsem delala ten vanilkovy a vubec mi nevysel, byl moc ridky. Po pridani skrobu a povareni se tedy konzistence zlepsila ale stejne doporucuji spis krem z maskarpone. K makronkam se hodi vic :-)

  • Kaci | 12. 4. 2015 11:22

    Za staleho michani a peceni vyhazujeme do kose =-O

  • lubi | 22. 8. 2014 21:07

    Tak uz vice jak dve hodiny cekam,az se vanilkovy "krem" vychladi do drobet tuhe podoby,aby byl pouzitelny na plneni a nic. Bud budu namacet nebo pujdu udelat nejaky maslovy.. Hm.. Proste se nepovedl. :(

  • Rous | 13. 5. 2014 12:16

    Opravdu je jedna nápln na jedno testo?

  • Katka | 28. 3. 2014 11:26

    Tak recept z časopisu pečené dobroty je trochu jiný a taky na dvě věci...dělala jsem přesně podle receptu a návodu a makronky to fakt nebyly... :(

  • Naty | 18. 2. 2013 17:59

    Recept je úplně k ničemu,nevšimla jsem si komentářů a zbytečně jsem vyhodila tolik surovin na takovou....pitomost

  • kamil | 15. 12. 2012 15:31

    Tu cukoladovou napl nedoporucuji delat tak je psana v receptu. Vysledek je tak horky, ze to nic neprebije.

  • ale | 1. 12. 2012 17:26

    hmm, taky když si koupíte od tescomy podložku na makronky, je tam stejný recept, jen trochu lépe napsaný (např těsto by na plechu mělo odpočívat aspoň dvě hodiny, než to šoupnete do trouby) a z množství o 40% menšího připravíte asi 35 kousků

  • Stázka | 14. 11. 2012 17:27

    Nedoporučuji, vzniklé věci se sice dají jíst, ale ani zdaleka se to nepřibližuje makronkám.. :-(

  • monika | 18. 10. 2012 08:03

    Tento recept jsem viděla v časopise pečené dobroty, ten kdo to sem napsal tak to opsal a dal tu stejnou fotografii z toho časopisu. Takže se nedivím že to tu není blíže popsáno. :-(

  • Martin | 5. 10. 2012 11:04

    Zcela tu chybí informace kolik se z daného množství udělá Makronek? Na kolik Makronek vystačí jednotlivé naplně. Popřípadě na jak velké části se má těsto rozdělit pro obarvení. Stačilo by napsat že jedna dávka těsta vystačí třeba na jednu náplň. Ach jo. :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky
Moučníky Zákusky Květen Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Mandlová mouka Moučkový cukr Pistáciová pasta Smetana Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Indiánky

Indiánky

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

323
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
39
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Malakoff
Malakoff
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
Malé pizzy
Malé pizzy
  • Recepty.cz
  • Makronky se třemi náplněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact