• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makronky se třemi náplněmi
Napište svůj komentář k receptu

Makronky se třemi náplněmi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 76
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronky se třemi náplněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 200
      g moučkový cukr
    • 150
      g bílek (asi z 5 vajec), pokojové teploty
    • 200
      g mandlová mouka
    • 200
      g cukr krupice
  • Na vanilkovou náplň
    • 250
      g smetana
    • 250
      g bílá čokoláda
    • 3
      ks vanilkový lusk (semínka)
  • Na pistáciovou náplň
    • 300
      g smetana
    • 300
      g bílá čokoláda
    • 50
      g pistáciová pasta (rozmixujte 50 g mandlového sirupu a 100 g loupaných pistácií)
  • Na čokoládovu náplň
    • 300
      g smetana
    • 340
      g čokoláda té nejvyšší kvality
    • vanilkový lusk semínka ze 1/4 vanilkového lusku

Postup přípravy receptu

1
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.
2
Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva.
3
Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit.
4
Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Lasagne se třemi druhy sýra

Lasagne se třemi druhy sýra

Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bel | 18. 3. 2017 11:21

    mají se nechat uležet, dokud se nelepí ani trošku na prsty, ale zase je to podle receptu, osobně peču z jiného, ale mělo by to být stejné

  • kuchař | 2. 12. 2016 17:38

    sračka, neplýtvejte surovinama 8-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 8. 9. 2016 17:59

    Mohla bych o dvás dostat tento recept do zprávy? Děkuji :-*

  • Eclipseane | 3. 12. 2015 21:59

    do kose to nepoleti, ale makronkam se vysledek ani zdaleka nepodoba a je pravda, ze nechat chvilku stat nema znamenat, nechat stat 2 hodiny

  • Eliska | 28. 11. 2015 18:29

    Ja jsem delala ten vanilkovy a vubec mi nevysel, byl moc ridky. Po pridani skrobu a povareni se tedy konzistence zlepsila ale stejne doporucuji spis krem z maskarpone. K makronkam se hodi vic :-)

  • Kaci | 12. 4. 2015 11:22

    Za staleho michani a peceni vyhazujeme do kose =-O

  • lubi | 22. 8. 2014 21:07

    Tak uz vice jak dve hodiny cekam,az se vanilkovy "krem" vychladi do drobet tuhe podoby,aby byl pouzitelny na plneni a nic. Bud budu namacet nebo pujdu udelat nejaky maslovy.. Hm.. Proste se nepovedl. :(

  • Rous | 13. 5. 2014 12:16

    Opravdu je jedna nápln na jedno testo?

  • Katka | 28. 3. 2014 11:26

    Tak recept z časopisu pečené dobroty je trochu jiný a taky na dvě věci...dělala jsem přesně podle receptu a návodu a makronky to fakt nebyly... :(

  • Naty | 18. 2. 2013 17:59

    Recept je úplně k ničemu,nevšimla jsem si komentářů a zbytečně jsem vyhodila tolik surovin na takovou....pitomost

  • kamil | 15. 12. 2012 15:31

    Tu cukoladovou napl nedoporucuji delat tak je psana v receptu. Vysledek je tak horky, ze to nic neprebije.

  • ale | 1. 12. 2012 17:26

    hmm, taky když si koupíte od tescomy podložku na makronky, je tam stejný recept, jen trochu lépe napsaný (např těsto by na plechu mělo odpočívat aspoň dvě hodiny, než to šoupnete do trouby) a z množství o 40% menšího připravíte asi 35 kousků

  • Stázka | 14. 11. 2012 17:27

    Nedoporučuji, vzniklé věci se sice dají jíst, ale ani zdaleka se to nepřibližuje makronkám.. :-(

  • monika | 18. 10. 2012 08:03

    Tento recept jsem viděla v časopise pečené dobroty, ten kdo to sem napsal tak to opsal a dal tu stejnou fotografii z toho časopisu. Takže se nedivím že to tu není blíže popsáno. :-(

  • Martin | 5. 10. 2012 11:04

    Zcela tu chybí informace kolik se z daného množství udělá Makronek? Na kolik Makronek vystačí jednotlivé naplně. Popřípadě na jak velké části se má těsto rozdělit pro obarvení. Stačilo by napsat že jedna dávka těsta vystačí třeba na jednu náplň. Ach jo. :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Makronky
Moučníky Zákusky Květen Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Čokoláda Cukr krupice Mandlová mouka Moučkový cukr Pistáciová pasta Smetana Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Cuketové nudle

Cuketové nudle

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

72
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou
Ryba s houbovo…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Malakoff
Malakoff
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
Malé pizzy
Malé pizzy
  • Recepty.cz
  • Makronky se třemi náplněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact