g
pistáciová pasta
(rozmixujte 50 g mandlového sirupu a 100 g loupaných pistácií)
Na čokoládovu náplň
300
g
smetana
340
g
čokoláda
té nejvyšší kvality
vanilkový lusk
semínka ze 1/4 vanilkového lusku
Postup přípravy receptu
1
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup. Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.
2
Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit. Do těsta na makronky přidejte pár kapek zeleného barviva.
3
Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit.
4
Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.
Mohla bych o dvás dostat tento recept do zprávy? Děkuji :-*
Eclipseane
|3. 12. 2015 21:59
do kose to nepoleti, ale makronkam se vysledek ani zdaleka nepodoba a je pravda, ze nechat chvilku stat nema znamenat, nechat stat 2 hodiny
Eliska
|28. 11. 2015 18:29
Ja jsem delala ten vanilkovy a vubec mi nevysel, byl moc ridky. Po pridani skrobu a povareni se tedy konzistence zlepsila ale stejne doporucuji spis krem z maskarpone. K makronkam se hodi vic :-)
Kaci
|12. 4. 2015 11:22
Za staleho michani a peceni vyhazujeme do kose =-O
lubi
|22. 8. 2014 21:07
Tak uz vice jak dve hodiny cekam,az se vanilkovy "krem" vychladi do drobet tuhe podoby,aby byl pouzitelny na plneni a nic. Bud budu namacet nebo pujdu udelat nejaky maslovy.. Hm.. Proste se nepovedl.
Rous
|13. 5. 2014 12:16
Opravdu je jedna nápln na jedno testo?
Katka
|28. 3. 2014 11:26
Tak recept z časopisu pečené dobroty je trochu jiný a taky na dvě věci...dělala jsem přesně podle receptu a návodu a makronky to fakt nebyly...
Naty
|18. 2. 2013 17:59
Recept je úplně k ničemu,nevšimla jsem si komentářů a zbytečně jsem vyhodila tolik surovin na takovou....pitomost
kamil
|15. 12. 2012 15:31
Tu cukoladovou napl nedoporucuji delat tak je psana v receptu. Vysledek je tak horky, ze to nic neprebije.
ale
|1. 12. 2012 17:26
hmm, taky když si koupíte od tescomy podložku na makronky, je tam stejný recept, jen trochu lépe napsaný (např těsto by na plechu mělo odpočívat aspoň dvě hodiny, než to šoupnete do trouby) a z množství o 40% menšího připravíte asi 35 kousků
Stázka
|14. 11. 2012 17:27
Nedoporučuji, vzniklé věci se sice dají jíst, ale ani zdaleka se to nepřibližuje makronkám.. :-(
monika
|18. 10. 2012 08:03
Tento recept jsem viděla v časopise pečené dobroty, ten kdo to sem napsal tak to opsal a dal tu stejnou fotografii z toho časopisu. Takže se nedivím že to tu není blíže popsáno. :-(
Martin
|5. 10. 2012 11:04
Zcela tu chybí informace kolik se z daného množství udělá Makronek? Na kolik Makronek vystačí jednotlivé naplně. Popřípadě na jak velké části se má těsto rozdělit pro obarvení.
Stačilo by napsat že jedna dávka těsta vystačí třeba na jednu náplň. Ach jo. :-(