Mandle oloupeme a umeleme. Hořkou čokoládu rozpustíme. Z bílků, soli a cukru připravíme tuhý sníh. Zlehka do něj vmícháme připravené mandle a čokoládu. Plech vyložíme pečícím papírem a z čokoládové hmoty na něj pomocí lžíce nanášíme malé kopečky. Každý kopeček posypeme trochou kokosu. Makronky vložíme do troby a zhruba při 150 °C je sušíme asi 25 minut. Upečemé je necháme vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Horáková
|6. 12. 2006 13:08
Určitě ne, marokánky jsou něco jiného. Název je správný.
Anonym
|6. 12. 2006 12:55
Nejsou to spíše Marokánky?
Lidka Kábrtová
|4. 12. 2006 13:16
Děkuji všem a kuchařce on-line, že k receptům přidávají info o bezlepkovosti. Pomohou tak mnohým se rychle zorientovat. Sama s lepkem laškuju - mám hraniční alergii, takže něco ještě můžu, něco už ne. A abych to měla zajímavější, hraniční alergii mám i na mléčné tuky. Je to docela běs...