• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makronky
Napište svůj komentář k receptu

Makronky

0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

48 porce
  • Suchá směs
    • 90
      g mandlová mouka (rozmixovat, přesít)
    • 160
      g moučkový cukr (rozmixovat, přesít)
  • Mokrá směs
    • 80
      g vejce tedy 2 bílky
    • 50
      g cukr krystal
    • sůl
    • cukrářské zdobení může být barvivo atd.

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si na suchou směs: mandlovou mouku, moučkový cukr, váhu nebo odměrku
2
Do mixéru na oříšky dáme 90 - 100 g mandlové mouky a 160 g moučkového cukru a vše rozmixujeme (mixujeme 2 - 3 minuty). Rozmixovanou směs pak prosejeme přes síto do mísy.

RADA: Jak umlít ořechy, aby se nelepily?

3
Připravíme si na mokrou směs: cukr krystal, bílky, sůl, cukrářské barvivo, kakao nebo instatní kávu na obarvení.
4
Do mísy nasypeme cukr krystal, sůl a cukrářské barvivo (nebo kakao či kávu na obarvení). Přidáme bílky a vše vyšleháme do husté pěny, která by měla držet tvar.

RADA: Jak vyšlehat pevný sníh?

5
Suchou směs s mokrou směsí spojíme dohromady a vše opatrně promícháme stěrkou cca 3 - 5 minut.
6
Předehřejeme si troubu na 120 - 130 °C. Mezitím si připravíme 1 - 2 plechy s formou na makronky nebo pečícím papírem, na který si předkreslíme malá kolečka. Vezmeme si cukrářský sáček s kulatou špičkou, naplníme ho připraveným těstem a na formu nebo pečící papír děláme malá kolečka. Pak s plechem trošku bouchneme o stůl, aby se všechny přebytečné bublinky dostaly ven, a makronky necháme 20 minut zaschnout (těsto by se nemělo lepit na prst). Pak je dáme do předehřáté trouby a sušíme 45 minut. Hotové makronky pomalu vyndáme, odloupneme z plechu a můžeme rovnou servírovat. Přeji všem dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Kokosové makronky

Kokosové makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Mixování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Cukrářské zdobení Mandlová mouka Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Langoše

Langoše

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Mexické maso

Mexické maso

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
14
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

Zpěvačka Celeste Buckingham: Slzy po ztrátě »smíška«! Jsem vděčná, že jsem mohla být tvou »maminkou«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
  • Recepty.cz
  • Makronky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact