• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makronky
Napište svůj komentář k receptu

Makronky

0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
Makronky
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

48 porce
  • Suchá směs
    • 90
      g mandlová mouka (rozmixovat, přesít)
    • 160
      g moučkový cukr (rozmixovat, přesít)
  • Mokrá směs
    • 80
      g vejce tedy 2 bílky
    • 50
      g cukr krystal
    • sůl
    • cukrářské zdobení může být barvivo atd.

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si na suchou směs: mandlovou mouku, moučkový cukr, váhu nebo odměrku
2
Do mixéru na oříšky dáme 90 - 100 g mandlové mouky a 160 g moučkového cukru a vše rozmixujeme (mixujeme 2 - 3 minuty). Rozmixovanou směs pak prosejeme přes síto do mísy.

RADA: Jak umlít ořechy, aby se nelepily?

3
Připravíme si na mokrou směs: cukr krystal, bílky, sůl, cukrářské barvivo, kakao nebo instatní kávu na obarvení.
4
Do mísy nasypeme cukr krystal, sůl a cukrářské barvivo (nebo kakao či kávu na obarvení). Přidáme bílky a vše vyšleháme do husté pěny, která by měla držet tvar.

RADA: Jak vyšlehat pevný sníh?

5
Suchou směs s mokrou směsí spojíme dohromady a vše opatrně promícháme stěrkou cca 3 - 5 minut.
6
Předehřejeme si troubu na 120 - 130 °C. Mezitím si připravíme 1 - 2 plechy s formou na makronky nebo pečícím papírem, na který si předkreslíme malá kolečka. Vezmeme si cukrářský sáček s kulatou špičkou, naplníme ho připraveným těstem a na formu nebo pečící papír děláme malá kolečka. Pak s plechem trošku bouchneme o stůl, aby se všechny přebytečné bublinky dostaly ven, a makronky necháme 20 minut zaschnout (těsto by se nemělo lepit na prst). Pak je dáme do předehřáté trouby a sušíme 45 minut. Hotové makronky pomalu vyndáme, odloupneme z plechu a můžeme rovnou servírovat. Přeji všem dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

Halloweenské makronky s ganache z…

Kokosové makronky

Kokosové makronky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Mixování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Cukrářské zdobení Mandlová mouka Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Fazolková smaženice se žampiony
Fazolková smaženice se…
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malakov dort - starý recept po prababičce
Malakov dort - starý recept po…
  • Recepty.cz
  • Makronky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact