• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Makronková srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 4 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

90 porce
  • Těsto
    • 3
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 90
      g bílek
    • 2
      ks grapefruit
    • jahodová marmeláda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek mascarpone
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc.
2
Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek překreslete srdce – napůl tvary plné a napůl vykrojené. Třetinu hrnku jemně mletých mandlí chvíli mixujte s cukrem a směs prosejte do mísy. Bílky ušlehejte, ale ne příliš dotuha, pomalu zašlehávejte krupicový cukr, aby vznikla lesklá pevná hmota. Nejlepší přehled nad tímto krokem budete mít s ručním mixérem, v kombinovaném mixéru správnou konzistenci snadno přešvihnete. Postupně zapracovávejte mandlovou směs, hmota musí stále zůstat lesklá a v konzistenci pomalu stékající jako stuha z metliček.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Hotovou hmotou naplňte cukrářský sáček a na plechy vykreslete tvary. Bouchněte jimi o pracovní desku, aby unikl zbytečný vzduch a nechte srdíčka na povrchu zaschnout, trvá to asi 30 minut.
4
Pečte asi 20 minut. Pak nechte srdíčka asi 10 minut chladit, velmi opatrně je sejměte a rozložte na mřížku. Oloupejte a vyfiletujte grapefruity, podélně je rozkrojte na plátky a nechte dobře okapat. Najemno umelte mandle. Plná srdíčka jemně potřete slzou marmelády a nechte ji zaschnout. Pak ve vodní lázni za stálého promíchávání rozehřejte bílou čokoládu a pomocí štětce potřete srdíčka.
5
Ještě než čokoláda ztuhne, přes síto srdíčka posypte mandlemi.
6
Plátky grapefruitu opatrně dosušte papírovými utěrkami a rozložte je na plná srdce. Opět poprašte mandlemi.
7
Mascarpone umíchejte dohladka se semínky vanilky a 1 lžící cukru a pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do středu srdíček mezi grapefruity. Přiklopte vykrojenými tvary a bohatě pocukrujte.

RADA: Dort, kterým oslníte? Zkuste nahý dort s malinami!

8
Srdíčka ozdobte kandovanými plátky květin, tenkými plátky jahod, místo stopky naaranžujte kousky zlatých plátků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD Narozeniny a párty
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Grapefruit Jahodová marmeláda Jahody Mascarpone Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový lusk

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Italská omáčka

Italská omáčka

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

35
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
33
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
26
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Další doporučené recepty:

Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact