• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Makronková srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 4 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

90 porce
  • Těsto
    • 3
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 90
      g bílek
    • 2
      ks grapefruit
    • jahodová marmeláda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek mascarpone
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc.
2
Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek překreslete srdce – napůl tvary plné a napůl vykrojené. Třetinu hrnku jemně mletých mandlí chvíli mixujte s cukrem a směs prosejte do mísy. Bílky ušlehejte, ale ne příliš dotuha, pomalu zašlehávejte krupicový cukr, aby vznikla lesklá pevná hmota. Nejlepší přehled nad tímto krokem budete mít s ručním mixérem, v kombinovaném mixéru správnou konzistenci snadno přešvihnete. Postupně zapracovávejte mandlovou směs, hmota musí stále zůstat lesklá a v konzistenci pomalu stékající jako stuha z metliček.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Hotovou hmotou naplňte cukrářský sáček a na plechy vykreslete tvary. Bouchněte jimi o pracovní desku, aby unikl zbytečný vzduch a nechte srdíčka na povrchu zaschnout, trvá to asi 30 minut.
4
Pečte asi 20 minut. Pak nechte srdíčka asi 10 minut chladit, velmi opatrně je sejměte a rozložte na mřížku. Oloupejte a vyfiletujte grapefruity, podélně je rozkrojte na plátky a nechte dobře okapat. Najemno umelte mandle. Plná srdíčka jemně potřete slzou marmelády a nechte ji zaschnout. Pak ve vodní lázni za stálého promíchávání rozehřejte bílou čokoládu a pomocí štětce potřete srdíčka.
5
Ještě než čokoláda ztuhne, přes síto srdíčka posypte mandlemi.
6
Plátky grapefruitu opatrně dosušte papírovými utěrkami a rozložte je na plná srdce. Opět poprašte mandlemi.
7
Mascarpone umíchejte dohladka se semínky vanilky a 1 lžící cukru a pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do středu srdíček mezi grapefruity. Přiklopte vykrojenými tvary a bohatě pocukrujte.

RADA: Dort, kterým oslníte? Zkuste nahý dort s malinami!

8
Srdíčka ozdobte kandovanými plátky květin, tenkými plátky jahod, místo stopky naaranžujte kousky zlatých plátků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD Narozeniny a párty
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Grapefruit Jahodová marmeláda Jahody Mascarpone Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový lusk

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

42
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
37
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
33
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
32
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact