Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění). Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na olejem vymaštěný plech a poklademe borůvkami, smíchanými s rozinkami. Posypeme drobenkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zrůžovění.
2
Drobenka: Suché přísady smícháme v misce a přidáme olej. Směs lehce pokropíme vodou a promneme prsty. Když drobenka trochu zvlhne, je ještě sypká a netvoří hrudky, je připravená k sypání. Drobenku vezmeme mezi tři prsty, stiskneme přeneseme na koláč.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
daneček všechnojed
|5. 1. 2015 12:24
Moc mi to nechutnalo :-$ :-$ :-$ přidal by jsem tam kapičku cukru MOUČKOVÉHO a patrik vzkazuje aj kuře
Simča Sládková
|7. 9. 2009 10:49
Také jsem googlila - a přidává to sem pro další, abych jim ušetřila čas... Mišutka - extrudovaný výrobek zdravé výživy z vybraných druhů kukuřice, který neobsahuje lepekV polévkách, omáčkách, zásmažkách i omeletách spolehlivě nahradí mouku, zjednoduší přípravu a dodá příjemnou chuť i vůni. Lze ji přidat k nastavení různých pomazánek. Nahrazením části mouky Mišutkou Vaše koláče, bábovky, palačinky, kynuté a bramborové knedlíky, polévkové noky nebo třeba placky, budou jemné, kypřejší a zlatavě zabarvené. Zkuste Mišutku přidat i do drobenky na koláče.Kaši z Mišutky připravíte bez přvaření rozmícháním v horkém mléce. Zjemníme kouskem másla a podle přání ochutíme například medem, cukrem, kakaem nebo skořicí. Místo mléka lze použít i vodu a kaši připravit dle chuti i na slano - s osmaženou cibulkou, zeleninou, s tofu a podobně.
Klára D.
|6. 9. 2009 14:28
Nezlobte se, ale vy máte nějaký speciální internet, kde nefungují vyhledávače? Najít, co je to mišutka, mi trvalo pět sekund.
Mila Foglova
|6. 9. 2009 14:23
dobry den, prosim vas, co je to misutka? dekuji za odpoved :)