• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
Napište svůj komentář k receptu

Makrely na roštu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrely na roštu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks makrela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření na ryby
    • 2
      ks citron
    • 1
      svazek šalvěj
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#335364) | 2. 12. 2024 13:54

    Vypadá parádně :P

  • xco | 3. 6. 2011 06:42

    Možná bych nejdříve začal s učením gramatiky ... pokud někdo je schopen napsat prestyžní ... tak asi zas tak prestižní nebude ... a ty speciality budou spíše vytříbené, než vytříděné ... ten hotel by mě fakt zajímal ... O:-)

  • loloitka Stewanni | 31. 7. 2007 14:55

    samo bez trochu cesneku tu nejde i u nas na morave...

  • Anonym | 31. 7. 2007 14:00

    Ten hotel musí mít asi fakt tvrdou prestiž.

  • Eva Holubová | 31. 7. 2007 11:58

    Jsem šefkuchařka v jednom z nejprestyžnějších hotelu v Čr. musím ríct že makrely jsme tam ještě nedělali, máme vytříděné speciality, ale po přečtení tohoto článku, musím řict, že se recept osvědčil u nás doma a tak budu přemýšlet zda to nepřidám i do jídelníčku v hotelu..

  • Zdenka Wojnarová | 25. 7. 2007 15:46

    Tento recept je výborný,před podáváním ještě makrelu posypu drobně nakrájenou natí z petržele s drobně nakrájeným česnekem a poliji olivovým olejem.Určitě to vyzkoušejte.

  • Jana Pátková | 12. 7. 2007 19:03

    Já bych "janca moje vec" neřekla, že kupovaná uzená makrela je podobná těm , co děláme doma. Přece doma si připravím koření apod. a vím, co tam dávám, děláme je asi 20 let a jsou to chutovky, jsem z Moravy a děláme je podobně jak je napsáno, ale moc koření vadí, protože potlačí chut ryby, ale citron a šalvěj, ne , můj manžel dává i kopřivy, ale do syrové ryby, než ji naložíme. A Mirkovi díky za rady, už to tisknu, protože v neděli přijedou mladí pražáci, tak budeme grilovat, to co zítra nakoupíme - jako ty makrely. Zdravím všechny Jana Morava až skoro v Polsku.

  • janca moje vec | 12. 7. 2007 16:35

    vůůbec bych to takto nedělala... koupila bych si makrelu z obchodu uz udelanou a nedala bych si s ni tolik práce no nemam pravdu? :D

  • Petr Blovský | 11. 7. 2007 10:28

    Zkuste ještě už ugrilovanou makrelu potřít směsí másla, česneku, bazalky a soli. Je to vynikající.

  • Kamila Bezděková | 7. 7. 2007 08:05

    Souhlasím s panem Hanákem,jsem taky z okolí Olomouce a leta je děláme taky takDo marinády dávám i česnek.

  • Anonym | 6. 7. 2007 08:55

    Je to super žraso, nechte si čvachtat v rypáku dámy a pánové.

  • Mirek Hroch | 3. 7. 2007 10:55

    Tenhle recept jsem, i když mi připadal zbytečně složitý vyzkoušel, A nebylo to špatné, doporučuji.Protože makrela je majstrštik na grilu. Nejsem sice z Moravy, ale už jsem taky něco málo ugriloval proto vím že:1. česnek rozhodně nevadí (jižní národy používají na makrely a ryby obecně směs: olivový olej + česnek + rozmarýna + vinný ocet a sůl), nakládat rybu přes noc jnení třeba, ryby nasáknou všechnu chuť rychle2. doporučuju dát makrely na gril ještě zmrzlé a pomalu grilovat (jde to pak i bez alobalu a určitě budete překvapení strukrurou masa po ugrilování)3. pokud jsou makrely čerstvé nebo rozmražené neomývat nikdy (!) sladkou vodou ale jedině slanou (je to mořská ryba), rovněž rozmražovaní jedině ve slané vodě - pokud to dodržíte budete mile překvapeni

  • františek Šabata | 26. 6. 2007 11:00

    Zkuste vyčistit makrelu,nasolit a potřít povrchu i uvnitř lakem z másla,koření na ryby a brollio olej.Dovnitř nandejte libeček nakrájený s cibulí a položte hřbetem dolů do chladna, den před grilováním.Grilujeme na roštu a otáčíme cca 25min.Bašta!!

  • Petr Kašparovský | 25. 6. 2007 08:31

    Je to tak výborné,ale lepší je nejprve napíchat na kolky a poté posypat směsí (člověk se tak neubable)koření,pepř,paprika,kmín,sůl, rybí koření.Hlavně nedávejte česnek - v makrele ničí její chuť!

  • Stanislav Hanák | 14. 6. 2007 22:39

    U nás na Moravě v okolí Olomouce již desítky let grilujeme makrely ve velkém.Ryby vyčistíme nasolíme dáme grilovací koření a na noc dáme do chladna.Druhý den napícháme na kolíky 8x8 mm x 60cm a grilujem tak 1 hodinu natíráme olejem v kterém je palivá paprika pivo sůl tak akorát.Pak jsou super musí se grilovat né uvařit pěkně otáčet a potom to je pohoda Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Koření na ryby Makrela Pepř mletý Rostlinný olej Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Dalamánky

Dalamánky

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

488
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
358
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
132
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
83
Banánové smoothie s avokádem
Banánové smoothie s…
64
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact