• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
Napište svůj komentář k receptu

Makrely na roštu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrely na roštu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks makrela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření na ryby
    • 2
      ks citron
    • 1
      svazek šalvěj
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#335364) | 2. 12. 2024 13:54

    Vypadá parádně :P

  • xco | 3. 6. 2011 06:42

    Možná bych nejdříve začal s učením gramatiky ... pokud někdo je schopen napsat prestyžní ... tak asi zas tak prestižní nebude ... a ty speciality budou spíše vytříbené, než vytříděné ... ten hotel by mě fakt zajímal ... O:-)

  • loloitka Stewanni | 31. 7. 2007 14:55

    samo bez trochu cesneku tu nejde i u nas na morave...

  • Anonym | 31. 7. 2007 14:00

    Ten hotel musí mít asi fakt tvrdou prestiž.

  • Eva Holubová | 31. 7. 2007 11:58

    Jsem šefkuchařka v jednom z nejprestyžnějších hotelu v Čr. musím ríct že makrely jsme tam ještě nedělali, máme vytříděné speciality, ale po přečtení tohoto článku, musím řict, že se recept osvědčil u nás doma a tak budu přemýšlet zda to nepřidám i do jídelníčku v hotelu..

  • Zdenka Wojnarová | 25. 7. 2007 15:46

    Tento recept je výborný,před podáváním ještě makrelu posypu drobně nakrájenou natí z petržele s drobně nakrájeným česnekem a poliji olivovým olejem.Určitě to vyzkoušejte.

  • Jana Pátková | 12. 7. 2007 19:03

    Já bych "janca moje vec" neřekla, že kupovaná uzená makrela je podobná těm , co děláme doma. Přece doma si připravím koření apod. a vím, co tam dávám, děláme je asi 20 let a jsou to chutovky, jsem z Moravy a děláme je podobně jak je napsáno, ale moc koření vadí, protože potlačí chut ryby, ale citron a šalvěj, ne , můj manžel dává i kopřivy, ale do syrové ryby, než ji naložíme. A Mirkovi díky za rady, už to tisknu, protože v neděli přijedou mladí pražáci, tak budeme grilovat, to co zítra nakoupíme - jako ty makrely. Zdravím všechny Jana Morava až skoro v Polsku.

  • janca moje vec | 12. 7. 2007 16:35

    vůůbec bych to takto nedělala... koupila bych si makrelu z obchodu uz udelanou a nedala bych si s ni tolik práce no nemam pravdu? :D

  • Petr Blovský | 11. 7. 2007 10:28

    Zkuste ještě už ugrilovanou makrelu potřít směsí másla, česneku, bazalky a soli. Je to vynikající.

  • Kamila Bezděková | 7. 7. 2007 08:05

    Souhlasím s panem Hanákem,jsem taky z okolí Olomouce a leta je děláme taky takDo marinády dávám i česnek.

  • Anonym | 6. 7. 2007 08:55

    Je to super žraso, nechte si čvachtat v rypáku dámy a pánové.

  • Mirek Hroch | 3. 7. 2007 10:55

    Tenhle recept jsem, i když mi připadal zbytečně složitý vyzkoušel, A nebylo to špatné, doporučuji.Protože makrela je majstrštik na grilu. Nejsem sice z Moravy, ale už jsem taky něco málo ugriloval proto vím že:1. česnek rozhodně nevadí (jižní národy používají na makrely a ryby obecně směs: olivový olej + česnek + rozmarýna + vinný ocet a sůl), nakládat rybu přes noc jnení třeba, ryby nasáknou všechnu chuť rychle2. doporučuju dát makrely na gril ještě zmrzlé a pomalu grilovat (jde to pak i bez alobalu a určitě budete překvapení strukrurou masa po ugrilování)3. pokud jsou makrely čerstvé nebo rozmražené neomývat nikdy (!) sladkou vodou ale jedině slanou (je to mořská ryba), rovněž rozmražovaní jedině ve slané vodě - pokud to dodržíte budete mile překvapeni

  • františek Šabata | 26. 6. 2007 11:00

    Zkuste vyčistit makrelu,nasolit a potřít povrchu i uvnitř lakem z másla,koření na ryby a brollio olej.Dovnitř nandejte libeček nakrájený s cibulí a položte hřbetem dolů do chladna, den před grilováním.Grilujeme na roštu a otáčíme cca 25min.Bašta!!

  • Petr Kašparovský | 25. 6. 2007 08:31

    Je to tak výborné,ale lepší je nejprve napíchat na kolky a poté posypat směsí (člověk se tak neubable)koření,pepř,paprika,kmín,sůl, rybí koření.Hlavně nedávejte česnek - v makrele ničí její chuť!

  • Stanislav Hanák | 14. 6. 2007 22:39

    U nás na Moravě v okolí Olomouce již desítky let grilujeme makrely ve velkém.Ryby vyčistíme nasolíme dáme grilovací koření a na noc dáme do chladna.Druhý den napícháme na kolíky 8x8 mm x 60cm a grilujem tak 1 hodinu natíráme olejem v kterém je palivá paprika pivo sůl tak akorát.Pak jsou super musí se grilovat né uvařit pěkně otáčet a potom to je pohoda Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Koření na ryby Makrela Pepř mletý Rostlinný olej Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

49
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
40
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
27
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

Miliardář Komárek s manželkou Štěpánkou: Sbohem od mecenášů Varů!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact