Očistěná, vykuchaná, umytá a osušená makrela sa nakrájí na 200 g kousky na porci. Jednotlivé kusy se osolí a rychle opečou na oleji z obou stran. Opečené ryby se vloží do kastrolu a udržují se v teple.
2
Do zbytku oleje po opékání se vloží máslo, nadrobno nakrájená cibule, zpění se a zapráší paprikou, krátce opraží a zastříkne vývarem. Do cibulového základu se přidá na nudličky nakrájená zelená paprika, na plátky nakrájená rajčata, krátce se opraží, zalijí vývarem a podusí.
3
Do dušené zeleniny se vloží opečené porce makrely a dusí se doměkka. Udušená ryba se zeleninou se zalije rozmíchanou smetanou a krátce podusí. (Smetana se může podávat i zvlášť v omáčníku.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|1. 9. 2005 18:21
Taky znam neco podobneho (nase kuchyn je blizka madarske) Verim, ze ostatnim bude taky chutnat, je to vyborny spusob upravy. Misto makrely se muze pouzit i klidne i jiny druh ryb. Dlouho jsem to nedelala, opet dekuji za inspirace:-)