• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makrela na grilu Institutu kompliment
Napište svůj komentář k receptu

Makrela na grilu Institutu kompliment

autor: Institut Kompliment
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
Makrela na grilu Institutu kompliment
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks makrela - středně velká, čerstvá nebo mražená
    • posekané bylinky : rozmarýn, tymián, oregano, pažitka…
    • koření na ryby bez soli
    • citronová šťáva
    • citron na plátky

Postup přípravy receptu

1
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
2
Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický apod.) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
3
Po několika minutách otočíme; pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci.
4
Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.
5
----
6
//
7
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.//
8
----
9
Energetická hodnota:
10
Hodnoty (pro 1 porci):
11
Energetická hodnota: 1130 kJ
12
Bílkoviny: 28 g
13
Sacharidy: 0,5 g
14
Tuky: 17 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 25. 7. 2012 07:37

    Ryba sa na akomkolvek grile zle robi - lepi sa...treba si kupit lacny kosik na grilovanie oplati sa. http://img4-1.coastalliving.timeinc.net/i/2007/07/grilling-fishbasket-l.jpg?400:400

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Grilování & BBQ Grilované ryby
Maso Zdravě i chutně Grilování Rybí Oběd Večeře Grilování Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Koření na ryby Makrela Posekané bylinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Smažené kuře

Smažené kuře

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Medové trubičky

Medové trubičky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

41
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
34
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
26
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Makový závin III.
Makový závin III.
Makový závin s višněmi
Makový závin s višněmi
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela (ryba) pečená na bramborách
Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Makrela na grilu Institutu kompliment
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact