To trochu spletla měla to napsat jinak . To těsto se mi rosteklo a musim to dělat jinak :-(
To trochu spletla měla to napsat jinak . To těsto se mi rosteklo a musim to dělat jinak :-(
jsem zpatky, zaviny se pecou, pridala jsem navic hrnek mouky, 20g drozdi, 2lzice cukru, zamichala, hodila na hladkou moukou posypany val, a hnetla, pridavala hladkou mouku, do te doby, nez bylo testo vlacne a nelepkave, dva zaviny jsou uz v troube, doufam, ze budou i dobre. ;-) :-))
autorce receptu nedekuji, je mi naprosto jasne, ze napsala spatna pomer mleka, je ho hodne, kdyby bylo jen 2.5dcl je to v poradku. Bohuzel jsem si to neuvedomila v zaru pekarske vasne, a jdu primichat polohrubou, at ten zavin mohu dodelat Prosim pro dalsi pekarky opravte!!!! :-X O:-)
testo je moc ridke a vubec neslo zpracovat. Mleka je moc,a jeste valet.....tak to je vrchol !!! :-(
Pridavam se k Jane. Recept je opravdu hrozny. Podle mne je tam prilis mnoho mleka a mouka ma byt polohruba. Rozhodne nedoporucuji.
Strašné, nešlo mi to vůbec zavinout, při rozválení se mi těsto stále lepilo na vál i na pomoučený a stále se trhalo.Té nádivky je opravdu mnoho. Nakonec jsem půl nádivky odebrala vše prohnětla a nandala do silikonové bábovky. Měla jsem z toho obavu co to udělá po dopečení, ale drželo to při sobě a manžel jí statečně jedl.Podotýkám, že nejsem ve vaření a pečení žádný začátečník.
Závin je výtečný.Zdálo se mi při zpracování tučné těsto,ale výsledek výborný.Není to klasika nadýchaného kynutého těsta.Podle mne je to závin těstem podobný nekynutým koláčkům.Pekla jsem při cca 180°C.Trošku mi praskl,ale chyba moje,dala jsem více plňky,neboť máme rádi mák. Za 1.