Droždí rozpustíme v mléce a vmícháme žloutky. Směs pak spojíme s moukou, rozpuštěným máslem a cukrem. Rukama dobře zpracujeme těsto a necháme asi půl hodiny odpočinout. Mezitím z mletého máku a přísad umícháme nádivku a povaříme.
2
Těsto potom rozválíme, potřeme nádivkou, svineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 45-55 minut.Závin je výborný a vydrží vláčný několik dní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jakub bajerle
|15. 10. 2013 17:42
To trochu spletla měla to napsat jinak . To těsto se mi rosteklo a musim to dělat jinak :-(
jakub bajerle
|15. 10. 2013 17:42
To trochu spletla měla to napsat jinak . To těsto se mi rosteklo a musim to dělat jinak :-(
viky
|19. 8. 2013 15:00
jsem zpatky, zaviny se pecou, pridala jsem navic hrnek mouky, 20g drozdi, 2lzice cukru, zamichala, hodila na hladkou moukou posypany val, a hnetla, pridavala hladkou mouku, do te doby, nez bylo testo vlacne a nelepkave, dva zaviny jsou uz v troube, doufam, ze budou i dobre. ;-) :-))
viky
|19. 8. 2013 13:57
autorce receptu nedekuji, je mi naprosto jasne, ze napsala spatna pomer mleka, je ho hodne, kdyby bylo jen 2.5dcl je to v poradku. Bohuzel jsem si to neuvedomila v zaru pekarske vasne, a jdu primichat polohrubou, at ten zavin mohu dodelat Prosim pro dalsi pekarky opravte!!!! :-X O:-)
Lolo
|3. 3. 2013 11:07
testo je moc ridke a vubec neslo zpracovat. Mleka je moc,a jeste valet.....tak to je vrchol !!! :-(
host
|14. 7. 2012 16:07
Pridavam se k Jane. Recept je opravdu hrozny. Podle mne je tam prilis mnoho mleka a mouka ma byt polohruba. Rozhodne nedoporucuji.
Jana Hrubá
|1. 11. 2006 10:46
Strašné, nešlo mi to vůbec zavinout, při rozválení se mi těsto stále lepilo na vál i na pomoučený a stále se trhalo.Té nádivky je opravdu mnoho. Nakonec jsem půl nádivky odebrala vše prohnětla a nandala do silikonové bábovky. Měla jsem z toho obavu co to udělá po dopečení, ale drželo to při sobě a manžel jí statečně jedl.Podotýkám, že nejsem ve vaření a pečení žádný začátečník.
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 12:14
Závin je výtečný.Zdálo se mi při zpracování tučné těsto,ale výsledek výborný.Není to klasika nadýchaného kynutého těsta.Podle mne je to závin těstem podobný nekynutým koláčkům.Pekla jsem při cca 180°C.Trošku mi praskl,ale chyba moje,dala jsem více plňky,neboť máme rádi mák. Za 1.