• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makový zákusek s nemletým mákem
Napište svůj komentář k receptu

Makový zákusek s nemletým mákem

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makový zákusek s nemletým mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 7
      ks bílek
    • 400
      ml cukr krystal
    • 6
      lžíce teplá voda
    • 400
      ml polohrubá mouka
    • 200
      ml mák Nepomletého
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • Náplň
    • 400
      ml mléko
    • 200
      ml cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks zlatý klas
    • 250
      g máslo
  • Posypka
    • 100
      g nasekané ořechy
    • 1
      lžíce máslo
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku
    • 2
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mák a sníh ze sedmi bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
2
**Krém:** v mléce rozmícháme žloutek, cukr a Zlatý klas a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé dáme změklé máslo a dobře rozmícháme v mixéru.
3
**Posypka:** ořechy opražíme na 1 lžíci másla, přidáme vanilkový a krystalový cukr. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit (ne zkaramelizovat). Vychladlou posypkou rovnoměrně posypeme celý povrch zákusku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marína_K | 6. 3. 2007 10:59

    O Zlatom klase a jeho zložení píšem v komentári tohto receptu:http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNEMDOGNQ5&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Tereza Jarčušková | 13. 2. 2007 11:48

    Puding Zlatý klas nenahradí. Je oveľa redší.Ak požijete puding, dajte ho viac.

  • Zdena L. | 13. 2. 2007 10:57

    Zlatý klas je pudinkový prášek, je to stejně velký sáček jako kterýkoliv jiný pudink, myslím, že to je bílý sáček se žlutohnědým potiskem/pro snažší hledání/.

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2007 10:48

    Je to maizena a lze to zaměnit pudinkem.

  • Ilona Jirasová | 13. 2. 2007 10:11

    Copak je to Zlatý klas?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Cukr krystal Mák Máslo Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Teplá voda Vanilkový cukr Zlatý klas Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Máslové řízky
Máslové řízky
52
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Makový zákusek s nemletým mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact