• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makový zákusek s nemletým mákem
Napište svůj komentář k receptu

Makový zákusek s nemletým mákem

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makový zákusek s nemletým mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 7
      ks bílek
    • 400
      ml cukr krystal
    • 6
      lžíce teplá voda
    • 400
      ml polohrubá mouka
    • 200
      ml mák Nepomletého
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
  • Náplň
    • 400
      ml mléko
    • 200
      ml cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks zlatý klas
    • 250
      g máslo
  • Posypka
    • 100
      g nasekané ořechy
    • 1
      lžíce máslo
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku
    • 2
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mák a sníh ze sedmi bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
2
**Krém:** v mléce rozmícháme žloutek, cukr a Zlatý klas a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé dáme změklé máslo a dobře rozmícháme v mixéru.
3
**Posypka:** ořechy opražíme na 1 lžíci másla, přidáme vanilkový a krystalový cukr. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit (ne zkaramelizovat). Vychladlou posypkou rovnoměrně posypeme celý povrch zákusku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marína_K | 6. 3. 2007 10:59

    O Zlatom klase a jeho zložení píšem v komentári tohto receptu:http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNEMDOGNQ5&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Tereza Jarčušková | 13. 2. 2007 11:48

    Puding Zlatý klas nenahradí. Je oveľa redší.Ak požijete puding, dajte ho viac.

  • Zdena L. | 13. 2. 2007 10:57

    Zlatý klas je pudinkový prášek, je to stejně velký sáček jako kterýkoliv jiný pudink, myslím, že to je bílý sáček se žlutohnědým potiskem/pro snažší hledání/.

  • Majka Rončáková | 13. 2. 2007 10:48

    Je to maizena a lze to zaměnit pudinkem.

  • Ilona Jirasová | 13. 2. 2007 10:11

    Copak je to Zlatý klas?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Cukr krystal Mák Máslo Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Teplá voda Vanilkový cukr Zlatý klas Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

175
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
31
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Makový zákusek s nemletým mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact