Žloutky, práškový a vanilkový cukr vyšleháme s máslem do pěny, přidáme mouku s práškem a mléko. Těsto vlejeme na plech a upečeme na 90%. Potřeme makovou náplní, natřeme sníh a dáme do trouby ještě asi na 15 minut dopéct.
2
Náplň: mák smícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, rozinkami a olejem. Spaříme horkým mlékem a vmícháme vejce.
3
Sníh: z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr. Došleháme na pevný sníh.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nika
|18. 3. 2015 14:38
V receptu je na můj vkus velké množství cukru, už jsem ho dávala méně, než je napsáno a stejně je koláč hrozně sladký. :-(
Nika
|18. 3. 2015 14:38
V receptu je na můj vkus velké množství cukru, už jsem ho dávala méně, než je napsáno a stejně je koláč hrozně sladký. :-(
Hela
|12. 9. 2014 11:39
:-\ Tento racept má dost nepřesností.Vejce do nádivky?Není v rozpisu. Sníh zapéci na 15 min.-není to moc? :-\ :-\ :-\
Helena
|26. 1. 2013 11:27
Taky bch se chtěla zeptat ohledně té náplně. Jak je to s tím vejcem?? Dějkuji :-)
Miška
|1. 9. 2012 21:22
Hezký den, u náplně máte psáno spaříme mlékem a vmícháme vejce, ale v ingrediencích vejce není.... Prosím o radu, kamarádka ho jednou pekla a byla jsem s mužem přímo nadšená. Děkuji moc
Musím tento koláč pochválit, pekla jsem ho podle tohoto receptu již několikrát a vždy se povede a je navíc výborný. Manžel ho často vyžaduje a mák je navíc dobrý zdroj vápníku. Mám ho již přepsaný ve své nej kuchařce :)
ivanka
|12. 6. 2006 07:40
nemate za co,hlavne,ze se povedlo a chutna..preji krasny den
Martina N
|10. 6. 2006 13:30
Je to mňamka. Pani ivanka vďaka za radu o tom snehu. Tuším sa mi prvý krát v živote podaril poriadne. Doteraz som ho slabo vyšľahala.Keď budú ríbezle, vyskúšam takéto cesto bez maku s ovocím.
ivanka
|9. 6. 2006 09:50
kdyz budete pect na vrchni casti v troube,tak musite snizit teplotu a pomalu pect,pekla bych to ale na strednim rostu,kladne tech 15min ,aby se vse poradne dopeklo...nevim,mozna mne pani Terezka opravi,ale takhle si to myslim ja
Dagmar
|9. 6. 2006 06:59
Není to dlouho 15 minut se sněhem? Mám podobnou buchtu akdyž vrátím koláč do trouby se sněhem tak max. 4 minuty. děkuji
ivanka
|7. 6. 2006 10:59
martino-musite vyslehat do tuha a dat dost cukru.aby to bylo leskle a hodne pevne...
Martina N
|7. 6. 2006 09:55
Toto tiež vyzerá veľmi chutne.Robievam podobný s ovocím ,ale sneh sa mi vydarí málokedy. Obvykle spľasne. Nemáte nejakú fintu aby sa udržal?