Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 °C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Dělala jsem z poloviční dávky, dala méně cukru a mouku špaldovou. Těsto se mi zdálo příliš tekuté, tak jsem dala mouky víc. Chuťově dobrý, ale konzistence neodpovídala fotografii. Trochu se rozpadal a byl nižžší. Jablka na kousky my moc neseděly. Příště je zkusím nastrouhat a péct déle - snad bude výsledek lepší.
nrd
|20. 6. 2014 17:54
místo máku sem dala kokos, míně cukru, do jablek "na chuť rumu" a do kokos. směsi "na chuť pomer. šťávy. po prvé mi prišel moc sladký..... ináč, ok, palec nahoru. :-)
Luxusní........do těch jablíček jsem teda přidala ještě skořici a rozinky, ale to už záleží na chuti každého. Ale recept mě moc potěšil ;-)
johanka
|2. 2. 2011 15:42
právě jsem dopekla, je výborný, jen to těsto teda nemám tak vysoké jako na obrázku, ale chutná opravdu výborně :-)
Monika T
|30. 8. 2009 19:50
Koláč je výborný, akurát namiesto polohrubej múky dávam špaldovú.
Marika
|28. 3. 2008 18:10
Robila som so zavarenými strúhanými jablkami, veľmi dobré.
Jana Peková
|16. 3. 2008 12:01
Také dělám a je vynikající. Doporučuji a dávám za JEDNA!
Martina Nová
|2. 11. 2007 09:58
Tento recept jsem získala od kolegyně asi před 20 lety. Zrovna v těchto dnech si na něj vzpomněl můj manžel, a tak prosí o upečení. Asi se do toho dám - výsledek je opravdu efektní na pohled a chutná skvěle!!! P.S. V mém receptu je navíc to, že jablka se pod podušení nechají na sítu odkapat.
Gábina H
|1. 11. 2007 11:16
Hodně podobný recept jako "Obrácený makový jablečník"