Mák v buchtách milujeme,tohle je nezvyklá nádivka,líbí se mi-šup s receptem do oblíbených.
také jsem vyzkoušela tento hřích a musím konstatovat, že to stojí za to. Při pečení jsem měla velké obyvy, že náplň bude tekutá, ale po vychladnutí je to dobré. Až na tu kopu nádobí ................
Tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale maková náplň byla po upečení tekutá - při krájení stéká z těsta dolů. Ani chuťově mi moc nešmakuje, ale za to těsto je vynikající! Určitě ještě někdy upeču, ale s jinou náplní.
Zprvu jsem hledal něco podobného z máku,ale po zamyšlení uznávám,že náplň je vynikající .Já to chci do štrůdlu.Ten dělala moje maminka,ale recept na náplň se zapomenul.Když dělala z jablek,tak ještě na nakrájená jablka,než to zavřela dávala kousky švestek.Štrůdl byl šťavnatý.
Já jsem pekla 40 min., myslím že to závisí na druhu trouby! Všem nám to chutalo a protože přijela tchýně s rodinou, tak se jen zaprášilo! Sice tahle buchta není moc slavnostní, ale ke kávičce po obědě ....mňam!!I když si myslím, že tohle nemusí chutnat úplně každému-je to hodně syté!!Prostě kdo není "makový" nemusí být spokojený!!Ale určitě vyzkoušejte!!!
Dělala jsem v neděli, bylo to dobré, vláčné, ale péct jsem musela déle, určitě alespoň 45 minut.
Dělala jsem to vnoučatům(6) a za minutu bylo snězeno..tak tak jsem stihla ochutnat- výborné, mokré..no prostě makové!
Je to mooc dobré..máku je tam vážně požehnaně ,ale všichni jsme to hned snědli!!!taková česká vynikající buchta!!!Ať žije mák:o)