Obě formy vyložte pečicím papírem a lehce je vymažte máslem. Vyšlehejte žloutky s cukrem do nadýchané světlé pěny, vmíchejte mák.
2
V další míse vyšlehejte bílky do lesklého a pevného sněhu. Opatrně ho vmíchejte do makové směsi. Přendejte do forem a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě při 160 °C, asi 40 minut. Nechte vychladnout.
3
Mezitím svařte mák s mlékem. Průběžně ale míchejte, ať se nepřipálí ke dnu. Poté přidejte cukr a dobře zamíchejte. Směs nechte vychladnout.
4
Vyšlehejte máslo se žloutkem, přidejte mascarpone a opět vyšlehejte. Nakonec vmíchejte makovou směs.
5
Jeden korpus potřete částí krému a obložte ho opláchnutými okapanými malinami. Opět potřete trochou krému. Přiklopte druhým korpusem a nakonec zbytkem krému potřete celý dort. Nechte ho ještě hodinu chladit.
6
TIP od Dašky: Do dortu zapíchněte dvě bílá brčka, spojte je bílou stužkou a ozdobte kytičkami přichycenými dřevěnými kolíčky. Bude to vypadat, jako když v létě věšíte prádlo.