• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovo-tvarohový točeňák
Napište svůj komentář k receptu

Makovo-tvarohový točeňák

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovo-tvarohový točeňák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžička skořice
    • citronová kůra Z 1 citronu
  • Maková náplň
    • 175
      ml mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek Vyšlehaný
    • hnědý rum Dle chuti
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 30
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a kůru z citronu. Zpracujeme těsto, které necháme v teple kynout neméně 30 minut.
2
Svaříme mléko s cukrem, přidáme mák, rum a povaříme. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný bílek a odstavíme.
3
Tvaroh utřeme s jogurtem, cukry, pudinkem a vejcem.
4
Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu. Posypeme kokosem, pomažeme máslem a pečeme zvolna 55 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovo-citronové muffinky s pohankovou moukou

Makovo-citronové muffinky s…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 6. 12. 2006 12:49

    Díky moc !! Už jsem pochopila ! Taky se mi to líbí, určitě vyzkouším.

  • marketa englicka | 6. 12. 2006 10:15

    do dortové formy posadíme stočený pruh na který okolostáčíme střídavě makové a tvarohové pruhy dokud nezaplníme formu....

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 10:12

    Takhle nějak se skládá tzv. Brněnský dort. Tam se pruhy upečeného těsta pomažou krémem a od prostředka se postupně stáčejí a nastavují ke krajům formy, jako velký šnek. Na řezu jsou potom vrstvy svislé. Tento recept se mi moc líbí, že se to upeče naráz. Už si ho tisknu:-))

  • Jana z VM | 6. 12. 2006 09:53

    Prosím o podrobnější popis "obtáčení" těstem - nepochopila jsem to - do jaké form, Dortové? A když posadíme doprostřed stočený pruh, tak co to znamená, že střídavě obtáčímě ??? Co obtáčíme a jak ?? Díky za vysvětlení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
25
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
22
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
18
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Makovo-tvarohový točeňák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact