Jo a ještě za 1.
Tento moučník je z časopisu POŠLI RECEPT a je moc dobrý.Do těsta se dává 3dl cukru a do posypky 2 lžíce cukru.
Co se týká těch nepřesností s cukrem, tak jsem to vyřešila takto: 3 dcl cukru jsem dala do těsta a do krému 1 vrchovatou lžíci. Bohatě to stačilo, protože piškot je dost sladký, takže krém raději už jen mírně oslazený.Výborný moučníček.. Dávám 1.
Díky Zuzce, asi to tak bude. Jinak si myslím, do krému si každý přidá cukru, jak má rád sladký. Já osobně dávám všude cukru méně.
Mě tento recept taky zaujal, ale když jsem jej četla pozorněji, tak jsem z něj moc moudrá nebyla.V krému se má šlehat máslo s cukrem, ale v ingrediencích je jen vanilkový cukr, který se uvaří s pudinkem.Tak nevím.Kam vlastně ty 3 dl cukru patří? Mohla by to autorka nějak upřesnit? Díky.
Dáši, ty 3 dl cukru se určitě v ingrediencích zatoulaly z těsta do posypky. V těstě se mají šlehat žloutky s cukrem, přitom tam cukr není napsaný, to bude ono.
Ahoj všem, ráda bych se zeptala autora receptu na ořechovou posypku.Jestli jsem to dobře pochopila, tak ořechy s cukrem opražím na másle, ale co ty další 3 dl cukru?
Tak,já dávám rovnou jedničku,protože nedávno jsem dělala něco hodně podobného,ale do bábovky a bez krému a ten mák tam byl vynikajííííící! Jana
Zdeno, pokud máte ráda ořechy, bude Vám chutnat i moučník z nemletého máku. Příjemně křupe:-)
Zdenko, tento recept jsem sice nedělala, ale pekla jsem bábovku z celého máku a i já, která mák jinak nemusí, jsem byla mile překvapena. Nebojte se a jděte do toho. Ať chutná.
Makové buchty a makovce u nás jedou. Nerada však melu mák, proto mě zaujalo pár moučníků, které jsou na těchto stránkách, kam se dává mák nemletý. Zatím jsem však neměla odvahu je vyzkoušet, nějak si to nedovedu představit.Opravdu je to s nemletým mákem dobré?