• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
Napište svůj komentář k receptu

Makovníček (bez mouky)

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovníček (bez mouky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g mák mletý
    • 200
      g ořechy mleté nebo lískové
    • 200
      g máslo změklé
    • 150
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce pomerančová šťáva nebo džus
    • 3
      lžíce marmeláda meruňková
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do libovolné formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbytkem mletých ořechů. Pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Kdo chce, polije čokoládou, chutné je to i posypané moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 16. 1. 2007 10:48

    My jsme milovníci máku i ořechů, takže nám koláč velmi chutnal. Jen byl pro nás moc tučný (myslím si, že mák i ořechy jsou celkem mastné). když jsem pekla podruhé dala jsem 1/2 másla a místo cukru med a byl také výborný.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 21:17

    To máte pravdu. Já jsem si jen to množství nějak neuměla představit, když je to bez mouky...Ale určitě vyzkouším a dám vědět:-))

  • Lidka Kábrtová | 4. 1. 2007 20:50

    Markéto, to vypadá dobře. Zkusím, koupila jsem mletý mák a dokonce mám i zbytek ořechů :-). Jen prosba, mohla byste nechat do názvu doplnit, že to je bezlepkové? Ono se to bude lépe hledat těm, kteří mouku nemůžou. Jinak nevím, co je na tom pravdy, ale moje kolegyně celiačka říká, že když nejíte spojení mouka+cukr, tak netloustnete. Teda ne tak strašně...

  • englicka marketa | 4. 1. 2007 18:18

    já peču ve středním pekáčku,víte nemám ráda nízké koláče:o)))na klasický velký plech by jste musela udělat dvojitou dávku a to už se prodraží :o)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 17:12

    Markéto, taky se mi to moc líbí, ale prosím o upřesnění velikosti formy: na klasický hluboký plech to bude vysoké jak asi??

  • Anonym | 4. 1. 2007 11:34

    už pádim pro mák a o víkendu upeču..

  • Jana z VM | 4. 1. 2007 10:07

    Toto musí být dobrota !! Vánoček bylo už dost, takže zřejmě vyzkouším, díky za bezva recept s mákem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Marmeláda Máslo Ořechy Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Luxus řez

Luxus řez

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Treska v krustě

Treska v krustě

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

76
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
29
Těstoviny alla Norma
Těstoviny alla Norma
27
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
26
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
25
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact