• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
Napište svůj komentář k receptu

Makovníček (bez mouky)

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovníček (bez mouky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g mák mletý
    • 200
      g ořechy mleté nebo lískové
    • 200
      g máslo změklé
    • 150
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce pomerančová šťáva nebo džus
    • 3
      lžíce marmeláda meruňková
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do libovolné formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbytkem mletých ořechů. Pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Kdo chce, polije čokoládou, chutné je to i posypané moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 16. 1. 2007 10:48

    My jsme milovníci máku i ořechů, takže nám koláč velmi chutnal. Jen byl pro nás moc tučný (myslím si, že mák i ořechy jsou celkem mastné). když jsem pekla podruhé dala jsem 1/2 másla a místo cukru med a byl také výborný.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 21:17

    To máte pravdu. Já jsem si jen to množství nějak neuměla představit, když je to bez mouky...Ale určitě vyzkouším a dám vědět:-))

  • Lidka Kábrtová | 4. 1. 2007 20:50

    Markéto, to vypadá dobře. Zkusím, koupila jsem mletý mák a dokonce mám i zbytek ořechů :-). Jen prosba, mohla byste nechat do názvu doplnit, že to je bezlepkové? Ono se to bude lépe hledat těm, kteří mouku nemůžou. Jinak nevím, co je na tom pravdy, ale moje kolegyně celiačka říká, že když nejíte spojení mouka+cukr, tak netloustnete. Teda ne tak strašně...

  • englicka marketa | 4. 1. 2007 18:18

    já peču ve středním pekáčku,víte nemám ráda nízké koláče:o)))na klasický velký plech by jste musela udělat dvojitou dávku a to už se prodraží :o)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 17:12

    Markéto, taky se mi to moc líbí, ale prosím o upřesnění velikosti formy: na klasický hluboký plech to bude vysoké jak asi??

  • Anonym | 4. 1. 2007 11:34

    už pádim pro mák a o víkendu upeču..

  • Jana z VM | 4. 1. 2007 10:07

    Toto musí být dobrota !! Vánoček bylo už dost, takže zřejmě vyzkouším, díky za bezva recept s mákem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Marmeláda Máslo Ořechy Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Sumeček

Sumeček

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
46
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
43
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
40
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
39
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact