• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
Napište svůj komentář k receptu

Makovec z celého máku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec z celého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mák mletý 3/4-1
    • 2
      hrnek mléko 1-2
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mák na hodinu namočíme do mléka, aby nabobtnal. V míse našleháme žloutky, cukr a olej. Do našlehané směsi střídavě sypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko s mákem. Vše pečlivě promícháme, aby vzniklo těsto asi jako na bábovku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 °C. Upečený makovec polijeme dle chuti citrónovou polevou (šťávu z citrónu třeme s cukrem moučka) nebo bílkovou, čokoládovou, co kdo rád...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piegusek čili makovec

Piegusek čili makovec

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evinda | 28. 1. 2017 18:01

    Tak nějak nechápu, proč je v receptu na makovec z celého máku psáno, 1 hrnek mletého máku. To jsem si toho všimla jen já?!

  • Zuzka
    Zuzka | 2. 2. 2012 14:18

    My ve škole dáváme do makovce asi 2/3 hladké mouky a 1/3 hrubé. ;-) Stejně tak mi každý říká, že doma nemají tak dobrou krupicovou kaši, jak ve škole... :-\

  • Jiřina Chotěborská | 2. 2. 2012 12:19

    Makovec mám v troubě tak jsem vědavá jaký bude ;-) . Už jsem jich pár upekla ale vždycky byl strašně tuhý :'( tak jsem zvědavá. Nejlepší který jsem kdy jedla byl ze školní jídelny O:-) .Dám vědět jak to dopadlo. :-)

  • vilda babič | 10. 9. 2009 14:54

    zrovna jsem dojedla,dala nohoru čokoládu,je výborný, díky ,Babičová

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:17

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:16

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Petule B. | 5. 3. 2009 21:48

    Musím bohužel napsat, že nás nijak neohromil. Špatný nebyl, to ne, ale s makovcem z máku mletého se srovnat nedá.

  • Pavla Stodolová | 5. 3. 2009 20:50

    Dneska jsem ho upekla a je fakt výborný! Udělala jsem ho s citronovou polevou. Makovec peču často a zkoušela jsem různé recepty, ale tenhle je zatím bezkonkurenčně nejlepší :D

  • Pavla Pavelková | 26. 4. 2008 18:48

    Jsem ráda, že chutná, recept jsem objevila kdesi na internetu a lehce upravila, jako autor jsem se pod něj tedy nepodepsala :-). U nás je moc oblíbený a právě nabírá v troubě na objemu, zkouším poprvé napůl s celozrnnou moukou (obecně peču-li zdravěji používám vždy poměr půl napůl celozrnná a bílá mouka). Uvidíme ...

  • Lenka | 31. 3. 2008 12:27

    Právě včera jsem ho upekla v bábovkové formě a nemá chybu

  • Eva J. | 30. 3. 2008 15:18

    Moc dobrý, s tenkou vrstvou citronové polevy se po něm zaprášilo.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:25

    Ještě,že je příprava tak jednoduchá,během týdne jsem dělala už dvakrát.Všem doma moc chutná.Jen mák jsem namočila do teplého mléka,připadá mi,že se lepší vsákne.Dávám za 1.

  • Alena | 18. 9. 2007 09:49

    Nejenže se makovec povedl, ale byl i velice dobrý.Vůbec není poznat, že je mák nemletý. Tímto to má výhodu, že mák namočíme a nemusí se mlít.

  • Mirka S. | 15. 9. 2007 18:11

    Mnam, už jsem namočila mák. Těším se na výsledek.

  • Jana Kutačová | 10. 9. 2007 22:46

    Jelikož nevlastním mlýnek na mák a všichni u nás mák milují,tak s tím často zápasím.Udělala jsem tento makovec celkem narychlo,ještě teď večer a už je skoro celý plech pryč.Ohodnotili to jedničkou s pěti hvězdičkami.Byla to opravdu rychlovka,vše jsem smíchala,upekla(určitě ne 45 minut,ale asi jen 30) a jsou tady uvedené míry pouze přibližné a já jsem tedy dala jeden hrnek máku a hrnek a půl mléka,přidala sníh z bílků a těsto jsem vlila na plech,upekla a ještě horké potřela slabou vrstvou citrónové polevy.Moc dobré....Díky za receptík:o)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 08:39

    Tak tohle vyzkouším!Strašně nerada totiž melu mák(jako dítě jsem ho musela mlít snad tuny,vesnické svatby,posvícení apod.).Doufám,že to bude stát zato :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Fofrperník

Fofrperník

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

76
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
74
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
73
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
67
Musaka z cuket
Musaka z cuket
61
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact