• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
Napište svůj komentář k receptu

Makovec z celého máku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec z celého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mák mletý 3/4-1
    • 2
      hrnek mléko 1-2
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mák na hodinu namočíme do mléka, aby nabobtnal. V míse našleháme žloutky, cukr a olej. Do našlehané směsi střídavě sypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko s mákem. Vše pečlivě promícháme, aby vzniklo těsto asi jako na bábovku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 °C. Upečený makovec polijeme dle chuti citrónovou polevou (šťávu z citrónu třeme s cukrem moučka) nebo bílkovou, čokoládovou, co kdo rád...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piegusek čili makovec

Piegusek čili makovec

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evinda | 28. 1. 2017 18:01

    Tak nějak nechápu, proč je v receptu na makovec z celého máku psáno, 1 hrnek mletého máku. To jsem si toho všimla jen já?!

  • Zuzka
    Zuzka | 2. 2. 2012 14:18

    My ve škole dáváme do makovce asi 2/3 hladké mouky a 1/3 hrubé. ;-) Stejně tak mi každý říká, že doma nemají tak dobrou krupicovou kaši, jak ve škole... :-\

  • Jiřina Chotěborská | 2. 2. 2012 12:19

    Makovec mám v troubě tak jsem vědavá jaký bude ;-) . Už jsem jich pár upekla ale vždycky byl strašně tuhý :'( tak jsem zvědavá. Nejlepší který jsem kdy jedla byl ze školní jídelny O:-) .Dám vědět jak to dopadlo. :-)

  • vilda babič | 10. 9. 2009 14:54

    zrovna jsem dojedla,dala nohoru čokoládu,je výborný, díky ,Babičová

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:17

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:16

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Petule B. | 5. 3. 2009 21:48

    Musím bohužel napsat, že nás nijak neohromil. Špatný nebyl, to ne, ale s makovcem z máku mletého se srovnat nedá.

  • Pavla Stodolová | 5. 3. 2009 20:50

    Dneska jsem ho upekla a je fakt výborný! Udělala jsem ho s citronovou polevou. Makovec peču často a zkoušela jsem různé recepty, ale tenhle je zatím bezkonkurenčně nejlepší :D

  • Pavla Pavelková | 26. 4. 2008 18:48

    Jsem ráda, že chutná, recept jsem objevila kdesi na internetu a lehce upravila, jako autor jsem se pod něj tedy nepodepsala :-). U nás je moc oblíbený a právě nabírá v troubě na objemu, zkouším poprvé napůl s celozrnnou moukou (obecně peču-li zdravěji používám vždy poměr půl napůl celozrnná a bílá mouka). Uvidíme ...

  • Lenka | 31. 3. 2008 12:27

    Právě včera jsem ho upekla v bábovkové formě a nemá chybu

  • Eva J. | 30. 3. 2008 15:18

    Moc dobrý, s tenkou vrstvou citronové polevy se po něm zaprášilo.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:25

    Ještě,že je příprava tak jednoduchá,během týdne jsem dělala už dvakrát.Všem doma moc chutná.Jen mák jsem namočila do teplého mléka,připadá mi,že se lepší vsákne.Dávám za 1.

  • Alena | 18. 9. 2007 09:49

    Nejenže se makovec povedl, ale byl i velice dobrý.Vůbec není poznat, že je mák nemletý. Tímto to má výhodu, že mák namočíme a nemusí se mlít.

  • Mirka S. | 15. 9. 2007 18:11

    Mnam, už jsem namočila mák. Těším se na výsledek.

  • Jana Kutačová | 10. 9. 2007 22:46

    Jelikož nevlastním mlýnek na mák a všichni u nás mák milují,tak s tím často zápasím.Udělala jsem tento makovec celkem narychlo,ještě teď večer a už je skoro celý plech pryč.Ohodnotili to jedničkou s pěti hvězdičkami.Byla to opravdu rychlovka,vše jsem smíchala,upekla(určitě ne 45 minut,ale asi jen 30) a jsou tady uvedené míry pouze přibližné a já jsem tedy dala jeden hrnek máku a hrnek a půl mléka,přidala sníh z bílků a těsto jsem vlila na plech,upekla a ještě horké potřela slabou vrstvou citrónové polevy.Moc dobré....Díky za receptík:o)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 08:39

    Tak tohle vyzkouším!Strašně nerada totiž melu mák(jako dítě jsem ho musela mlít snad tuny,vesnické svatby,posvícení apod.).Doufám,že to bude stát zato :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Selská směs

Selská směs

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…
14
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
13
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact