• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
Napište svůj komentář k receptu

Makovec z celého máku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec z celého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mák mletý 3/4-1
    • 2
      hrnek mléko 1-2
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mák na hodinu namočíme do mléka, aby nabobtnal. V míse našleháme žloutky, cukr a olej. Do našlehané směsi střídavě sypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko s mákem. Vše pečlivě promícháme, aby vzniklo těsto asi jako na bábovku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 °C. Upečený makovec polijeme dle chuti citrónovou polevou (šťávu z citrónu třeme s cukrem moučka) nebo bílkovou, čokoládovou, co kdo rád...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piegusek čili makovec

Piegusek čili makovec

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evinda | 28. 1. 2017 18:01

    Tak nějak nechápu, proč je v receptu na makovec z celého máku psáno, 1 hrnek mletého máku. To jsem si toho všimla jen já?!

  • Zuzka
    Zuzka | 2. 2. 2012 14:18

    My ve škole dáváme do makovce asi 2/3 hladké mouky a 1/3 hrubé. ;-) Stejně tak mi každý říká, že doma nemají tak dobrou krupicovou kaši, jak ve škole... :-\

  • Jiřina Chotěborská | 2. 2. 2012 12:19

    Makovec mám v troubě tak jsem vědavá jaký bude ;-) . Už jsem jich pár upekla ale vždycky byl strašně tuhý :'( tak jsem zvědavá. Nejlepší který jsem kdy jedla byl ze školní jídelny O:-) .Dám vědět jak to dopadlo. :-)

  • vilda babič | 10. 9. 2009 14:54

    zrovna jsem dojedla,dala nohoru čokoládu,je výborný, díky ,Babičová

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:17

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:16

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Petule B. | 5. 3. 2009 21:48

    Musím bohužel napsat, že nás nijak neohromil. Špatný nebyl, to ne, ale s makovcem z máku mletého se srovnat nedá.

  • Pavla Stodolová | 5. 3. 2009 20:50

    Dneska jsem ho upekla a je fakt výborný! Udělala jsem ho s citronovou polevou. Makovec peču často a zkoušela jsem různé recepty, ale tenhle je zatím bezkonkurenčně nejlepší :D

  • Pavla Pavelková | 26. 4. 2008 18:48

    Jsem ráda, že chutná, recept jsem objevila kdesi na internetu a lehce upravila, jako autor jsem se pod něj tedy nepodepsala :-). U nás je moc oblíbený a právě nabírá v troubě na objemu, zkouším poprvé napůl s celozrnnou moukou (obecně peču-li zdravěji používám vždy poměr půl napůl celozrnná a bílá mouka). Uvidíme ...

  • Lenka | 31. 3. 2008 12:27

    Právě včera jsem ho upekla v bábovkové formě a nemá chybu

  • Eva J. | 30. 3. 2008 15:18

    Moc dobrý, s tenkou vrstvou citronové polevy se po něm zaprášilo.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:25

    Ještě,že je příprava tak jednoduchá,během týdne jsem dělala už dvakrát.Všem doma moc chutná.Jen mák jsem namočila do teplého mléka,připadá mi,že se lepší vsákne.Dávám za 1.

  • Alena | 18. 9. 2007 09:49

    Nejenže se makovec povedl, ale byl i velice dobrý.Vůbec není poznat, že je mák nemletý. Tímto to má výhodu, že mák namočíme a nemusí se mlít.

  • Mirka S. | 15. 9. 2007 18:11

    Mnam, už jsem namočila mák. Těším se na výsledek.

  • Jana Kutačová | 10. 9. 2007 22:46

    Jelikož nevlastním mlýnek na mák a všichni u nás mák milují,tak s tím často zápasím.Udělala jsem tento makovec celkem narychlo,ještě teď večer a už je skoro celý plech pryč.Ohodnotili to jedničkou s pěti hvězdičkami.Byla to opravdu rychlovka,vše jsem smíchala,upekla(určitě ne 45 minut,ale asi jen 30) a jsou tady uvedené míry pouze přibližné a já jsem tedy dala jeden hrnek máku a hrnek a půl mléka,přidala sníh z bílků a těsto jsem vlila na plech,upekla a ještě horké potřela slabou vrstvou citrónové polevy.Moc dobré....Díky za receptík:o)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 08:39

    Tak tohle vyzkouším!Strašně nerada totiž melu mák(jako dítě jsem ho musela mlít snad tuny,vesnické svatby,posvícení apod.).Doufám,že to bude stát zato :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

68
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
39
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
34
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
27
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact