• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Makovec s ledovou polevou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
5fotografií
Nahrát fotku
 

V minulosti nemohl mák během zimních měsíců chybět v žádné české domácnosti. A víte, že Česká republika se od roku 2006 stala největším producentem máku? Připravte si k snídani nebo kávě tento vláčný makovec se švestkami a ledovou polevou. Už při čtení se vám budou sbíhat sliny.

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g cukr krupice
    • 250
      g mák mletý
    • 100
      g pohanková mouka hladká
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 200
      g sušené švestky nasekané
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks prášek do pečiva bez lepku
    • citronová kůra z 1-2 citronů
  • Na polevu:
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g citronová šťáva
  • Na dokončení:
    • jedlé květy chrpy

Postup přípravy receptu

1
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
2
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou či vyloženého papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřete a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 25-30 minut.
3
Upečený korpus nechte mírně vychladnout a vyklopte z pekáčku. Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou jste připravili důkladným vymícháním cukru a citronové šťávy. Čím déle budete cukr s citronovou šťávou míchat, tím lesklejší poleva bude.
4
Ozdobte květy chrpy a nechte zcela vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka

Maková bábovka

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Citronová bábovka s mákem

Citronová bábovka s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Jedlé květy Mák mletý Moučkový cukr Pohanková mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušené švestky Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Tzaziky

Tzaziky

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
20
Slaný karamel
Slaný karamel
18
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
Makovky - sladké housky
Makovky - sladké housky
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact