• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Makovec s ledovou polevou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
5fotografií
Nahrát fotku
 

V minulosti nemohl mák během zimních měsíců chybět v žádné české domácnosti. A víte, že Česká republika se od roku 2006 stala největším producentem máku? Připravte si k snídani nebo kávě tento vláčný makovec se švestkami a ledovou polevou. Už při čtení se vám budou sbíhat sliny.

Suroviny

15 porce
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g cukr krupice
    • 250
      g mák mletý
    • 100
      g pohanková mouka hladká
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 200
      g sušené švestky nasekané
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks prášek do pečiva bez lepku
    • citronová kůra z 1-2 citronů
  • Na polevu:
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g citronová šťáva
  • Na dokončení:
    • jedlé květy chrpy

Postup přípravy receptu

1
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
2
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou či vyloženého papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřete a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 25-30 minut.
3
Upečený korpus nechte mírně vychladnout a vyklopte z pekáčku. Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou jste připravili důkladným vymícháním cukru a citronové šťávy. Čím déle budete cukr s citronovou šťávou míchat, tím lesklejší poleva bude.
4
Ozdobte květy chrpy a nechte zcela vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka

Maková bábovka

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Citronová bábovka s mákem

Citronová bábovka s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Jedlé květy Mák mletý Moučkový cukr Pohanková mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušené švestky Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Svařené víno

Svařené víno

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
18
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
Makovky - sladké housky
Makovky - sladké housky
  • Recepty.cz
  • Makovec s ledovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact