Makovec jsem dopekla a příště dám méně curku je opravdu hodně sladký. Navíc uvedená teplota pečení je úplný nesmysl... Pekla jsem alespoň na 150 °C a po půl hodině byl stále syrový tak jsem pak ještě dopékala na 180°C
ještě jsem nedopekla, ale to je ve stylu DoDo (dodělej doma), nejspíše bude makovec dobrý, ale když už někam dávám recept, tak tak, aby to šlo udělat podle něj a né že si ho musím po cestě upravovat a navíc ta uvedená teplota? to jako vážně?!
Vyzkoušeno. Dobrý. Pouze bych ubrala na máku a cukru. Stačí jen 1/2 hrnku. Makovec byl příliš sladký a máku až moc. Pekla jsem na 150°C zhruba 50min zakryté alobalem.
Recept vyzkoušen, je opravdu raz dva hotový Udělala jsem zdravější verzi - mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovou, mléko jsem dala mandlové od Alpra a dala jsem jen 1/2 hrnku cukru. Makovec byl výborný, vláčný a všichni doma se po něm jen oblizovali
Včera jsem ho upekla a dnes již není. To mluví samo o sobě. :-P Budu dělat zas. Děkuji
Zkusila jsem, dělala jsem přesně podle receptu, a makovec se mi zdá dobrý akorát je takový lepkavý... je možné že ten hrnec cukru je moc ? ... je možné že to bylo cukrem ? nic jiného mne nenapadá Jinak ale recept taky doporučuji .
Super recept. Dělám dvojitou dávku, což je tak akorát na vysoký plech. Ještě jsem ale přidala 1/2 hrnku oleje. <3
Vyzkoušela jsem dnes, krásně se povedl, díky za recept, určitě ještě zkusím ty další varianty. Ještě jsem ho polila čokoládovou polevou a posypala malými cukrovými srdíčky, krása a dobrota :-)
Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)
Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)
Skvělý bez oleje a másla....Dala jsem celozrnnou mouku, třtinový cukr a citrónový cukr místo vanilky. Parádní. :-)
Ubrala jsem trochu cukru, přidala citronový extrakt a udělala citronovou polevu :-) Jinak se vše povedlo jak mělo, dávám 1
Jak velký plech je potřeba na toto množství, aby byl makovec krásně vysoký?
Dnes jsem makovec vyzkoušela a je opravdu moc dobrý.Navrch jsem pokladla švestky.Dávám velkou 1 :-*
První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)
První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)
Makovec byl moc dobrý. Dala jsem jen 1/2 hrnku cukru a bohatě to stačilo. Vajíčko jsem vyšlehala s cukrem a mák jsem nemlela. Nějaké ovoce by se určitě k makovci hodilo. My si jej dali se zmrzlinou :o). Díky za fajn recept.
Upečeno, asi se má vajíčko s cukrem vyšlehat, protože sem to měl tekuté a tak jsem raději přidal nějakou mouku navíc. Moje úprava: Měl sem přebytek třešní a nevěděl co s nimi, tak jsem je s 2lžícemi cukru povařil (2min) ve vlastní šťávě, nechal okapat a to rozprostřel na makovec a posypal drobenkou. Mouku jsem nahradil špaldovou celozrnnou a dal míň cukru. Příště ale zkusím dát jen 1/2 cukru, protože i tak to je sladší... ale moooooc dobré :-P
Perfektní recept, povedlo se! Pekla jsem zároveň v domácí pekárně a v elektrické troubě - obojí se povedlo na jedničku. Po prostudování komentářů jsem upravila recept následovně: opravdu stačí méně cukru - cca 3/4 hrnku, přidala jsem hrnek nastrouhaných jablek, trochu skořice. Olej opravdu není třeba přidávat. Makovec byl krásně kompaktní, nedrolil se. Sklidila jsem velký úspěch.
Mák je tučný sám o sobě.
Já jen nechápu, že tam není ani trochu tuku :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\
Makovec je super-překvapivě ale všem chutná i varianta s kokosem(ten u nás normálně moc nefrčí...) Na kokos.těsto jsem nastrouhala led.kaštany. Buchta není suchá, je moc dobrá a přitom jednoduchá
Prave si na nem pochutnavame, nahradila jsem cukr sladem - rice malt, mouka self-raising, mleko soyove a taky mi krasne vysel. Jednoduchy a rychly. Diky.
Recept naprosto výborný a chuťově naprosto nejlepší
Zítra chci recept zkusit. Tím 1 ks vanilky je myšlen jeden vanilkový lusk nebo pytlík vanilkového lusku? Děkuji za odpověď.
Vynikají recept. Jednoduchý a doslova bleskurychlý. Jenom toho cukru stačí opravdu méně. Ale i tak dávám jedničku s hvězdičkou a k tomu ještě dvakrát podtrženou. Moc děkuji.
Výborný makovec. Rychlý, skvělý, lahodný !!!
Rychlejší recept na makovec jsem asi neviděla :-) Opravdu je dost sladký (dala bych tak 3/4 hrnku cukru) ale jinak výborný! Doporučuju
Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!
Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!
Makovec jsem pekla poprvé a musím říci, že jiný recept už zkoušet nebudu. Je to opravdu rychlý a výborný.. Taky jsem dala trochu méně cukru a přidala rozinky. Doporučuji
Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.
Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.
Moc dobrý, cukru asi není třeba tolik. A přidal jsem si do toho rozinky. Plech to nezaplní, dávejte to do formy. Já to sním během dvou večerů a furt se olizuju :-P
Makovec je luxusní.... ;-) Měl velký úspěch... Doporučuji <:-)
Včera jsem pekla, dala jsem o něco míň cukru a po přečtení komentářů pro jistotu 0,5 dl oleje. Pekla jsem v dortové formě a po upečení jsem podélně rozkrojila na půl a promazala švestkovo jablečnou marmeládou. Ke kafču moc dobrý.
a na jak velký plech to dáváte?
Vyborny receptik ja pridala jeste trochu oleje aby nebyl suchy :-)
Makovec jsem pekla dle receptu, jen jsem dala polovinu cukru a sklidila jsem úspěch všem chutnal. ;-)
Včera jsem upekla makovník, dle rady jsem dala místo máku hrnek mletých ořechů a místo mléka jsem dala šlehačku 33%. Vynikající. Měla jsem zbytek čokol. polevy v lednici, tak jen pokropit aby se zužitkovala a snědla bych ho klidně sama. Díky za recept, určitě vyzkouším i mák a také zkusím mandle, ty zbožňuju. Po vyzkoušení dám vědět. Ještě jednou díky.
Já dělám makovec přímo podle receptu a nic se mi nedrobí a je výborný. Olej nedávám, mák je mastný dost.
I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site? <a href="http://wszdz-torun.pl/zdrowie-i-uroda/dermatologia-estetyczna,s,1698/" title="Dermatologia estetyczna szkolenie">Dermatologia estetyczna szkolenie</a>
Chybí olej, skořice
Chybí tam olej, dám tam 1 hrnek oleje
Chuťově výborný,jen se mi taky drolí-rozpadá,tohle doladit a bude to super! Čím to může být-netušíte někdo???
Opravdu moc dobry recept pro nav ;-) stevu , ktera prijde necekane.Dala jsem spaldivou mouku , trtinovy cukr a strouhana jablka s trochou skorice a mnam, vyborny. Snedl by se na posezeni.
I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks! [url=http://udaf.com.pl/zdrowie,i,uroda/medikard,angiolog,katowice,s,1317/]Lynetta Reiber[/url]
Your home is valueble for me. Thanks!… <a href="http://www.literacje.com.pl/strony,blogi,fora/iberys,zielen,we,wnetrzach,warszawa,s,1042/" title="Jamey Mcconico">Jamey Mcconico</a>
This web page is really a walk-by for all the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it. <a href="http://zakataloguj.pl/zdrowie,i,uroda/seksuologiczny,gabinet,lekarski,terapia,malzenska,warszawa,s,6675/" title="Alejandra Cluster">Alejandra Cluster</a>
dnes jsem ho upekla byl opravdu výborný ale nejak se mi drolil a byl mirne susi nevim cim to je alejinak jsem si ze synem pochutnala :-)
Makovec byl super rychly a vyborny. olej opravdu nebyl potreba, mak obsahuje sam o sobe dost tuku. Ja jen pridala navic 1 hrnek strouhanych jablek (cca 2 mensi) a makovec byl vlacny a vubec nebyl suchy. A pekla jsem cca na 180C 20-25 min.
Podle receptu mi těsto vyšlo dost tekuté. Nechce více mouky?
No Zuziku, jak sem si četal Váš komentář, tak už jste pekla úplně jinou buchtu
Taky jsem makovec zkusila, přidala jsem rozinky v rumu a dala méně cukru (kdybych měla špaldovou mouku, dám půl na půl s klasickou polohrubou) a je výborný. Přitom jsem ho dělala tak trošku podle hesla co dům dal, protože se mi už nechtělo jíst nudle s mákem a dost ho zbývalo.
chybí tam olej, zkusila jsem ho, je výborný, ale tvrdší, olej určitě příště dám
Výborný,jen jsem nahradila čtvrt hrnku špaldovou moukou a přidala špetku skořice a trochu rybízové marmelády,cukr1/2hrnku(stačí) jsem nahradila třtinovým cukrem . <:-) ;-) Vřele doporučuji ;-)
Upekl jsem rámcově, jen jsem dal dvě vejce, o 1/3 méně cukru a přidal trochu kakaa. Makovec vyšel velmi pěkně, doporučuji!
Tak jsem se do toho taky pustila. Jen jsem si recept trochu upravila - troubu samozřejmě na 180-200 stupňů a místo maku jsem dala hrnek melty (ano, ano, MELTA - mletá pražená kávovinová směs) + 2 polévkové lžíce granka + 1/4 hrnku oleje. Nemá to chybu. Kdo to chce trochu slavnostnější, promázne to nějakou ostřejší marmeládou a přeleje třeba citronovou polevou. Sice to dá trošku víc práce (mazání marmeládou a polévání polevou), ale návštěva zírala a mlaskala. <:-)
Tak včera jsem zkusila variantu s ořechy a byla dobrá . Dnes jem to obměnila s kokosem a místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku opět dobré a při tom vše tak rychlé.
Makovec jsem pekla včera a je vynikající! Přitom recept je tak lehký... Zkusil někdo kokosovou variantu? Není to bez oleje moc suché?
Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první makovec... jen cukru jsem dala poloviční dávku a teplotu pečení samozřejmě upravila. Makovec chutnal celé rodině, takže super. :-)
zatím jsem recept nezkusila, ale co se týče toho poměru, tak jsem našla v kuchařce stejný poměr...tam je to teda na gramy 150g máku, 150g cukru a 150g mouky...holt to asi tak má být. Ta teplota je samozřejmě blbost...při 100stupních tak maximálně sušíte či pečete fimo:-))))Podle mě se autor či autorka přepsala...buchty se běžně pečou při 160 - 180stupni
Tento makovec jsem vyzkoušel a byl jsem velice zklamán. Zaprvá stejné množství cukru, jako mouky a máku je moc. Makovec je potom velice sladký. Nejhorší ale je, že autor asi vůbec tento recept nepekl, protože ve vyhřáté troubě na 120 st.C jsem použil horký vzduch a makovec byl po ČTYŘICETI minutách stále tekutý. Proto jsem zvýšil teplotu na 180 st.C a potom se krásně dopekl.
Já taky dávám 1* ....osobně tohle těsto považuju za univerzální....jen jsem ho poupravila...jelikož vařím jpro dietáře takže bez cukru a krom veškerých ořechů co tu píšete, nebo co jsem našla doma, jsem do toho dneska zkusila dát borůvky, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne :-) ;-) :-D
Moc primovej recept, jeste jsem na to dala citronovou polevu... Fakt dobroučkej. ;-)
vážně, super recept !! já makovec moc nemusím, ale tento mi vážně moc chutná, není moc sladký, do těsta jsem přidala trošku rozinek a servírovala jsem s kopečkem šlehačky :-) a bylo to strašně moc dobré ;-)
Tedy musím uznat, byla to fakt rychlovka a ještě rychleji se snědl - a to přítel předem prohlašoval,že mák moc nemusí. Tak jsem to ještě malinko vylepšila brusinkovým kompotem (kupuji ve skleničce) 4 č.lžičky jsem přimíchala do hotového těsta a dodaly makovci příjemnou svěží příchuť. Ani už nebyla potřeba ani poleva. Děkuji za recept <:-)
Je vážně výborný. Vůbec není vysušený čehož jsem se bála díky nepřidání oleje. Ďěkujuuu :-)
Jinak jsem také pekla z dvojité dávky
Skvělá rychlovka.Trošičku se drobí,ale moc chutný.1:-)
Rychlý a moc dobrý, dávám za 1
Tak,konečně jsem makovec vyzkoušela a musím potvrdit,že je moc dobrý.Pocákala jsem bílou a tmavou čokoládovou polevou a vypadalo to i moc hezky:o)
Vyborny, vyborny, vyborny! Davam za 1.
Na normalni plech jsem pouzila dvojnasobnou davku. Mak jsem koupila uz namlety. Vychladly makovec jsem potrela rybizovou marmeladou a posypala kokosem. Bylo to vynikajici a rychle (a zdrave - mak je dobry zdroj vapniku ).
Tak včera jsem ho udělala. Je opravdu velmi dobrý a raz dva! Všem vřele doporučuji!
Ořechy i mák jsou mastné dost, není nutné přidávat další tuk. Když upečete ořechovou variantu, na to dáte čokoládovou polevu a ozdobíte šlehačkou, máte výborný dort. Všichni chválí a chtějí recept.
Upekla jsem přesně podle receptu a makovec byl naprosto úžasný.Zaprášilo se po něm.Příště ještě zkusím mák nahradit kokosem.Díky moc za recept.Jednoduché,rychlé,výborné-vřele doporučuji!!!!!§
Vyzkoušela jsem s mletými ořechy, těsto je vláčné, ale dávka vystačí pouze na malý pekáč.
MÁM JE DOST MASTNÝ, TAK PROTO NENI TŘEBA ŽÁDNÝ TUK.SUCHÝ TO ROZHODNĚ NEBUDE.
..přidávám se k dotazu,jestli není to moc suché,když neuvádíte žádný tuk dio těsta?!
Není ten makovec moc suchý?Žádný olej nebo jiný tuk ?Líbí se mi,chtěla bych vyzkoušet:o)
Opravuji teplotu na 180 - 200 stuňů.