• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Makovec raz dva - výborný
Napište svůj komentář k receptu

Makovec raz dva - výborný

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 345
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mák mletý
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechno dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný moučník.
2
Používám i další 3 varianty (mák se nahradí):
3
1) kokosem
4
2) kokosem a kakaem
5
3) mletými ořechy
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

Pangas raz dva

Pangas raz dva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#333620) | 2. 11. 2021 09:20

    Makovec jsem dopekla a příště dám méně curku je opravdu hodně sladký. Navíc uvedená teplota pečení je úplný nesmysl... Pekla jsem alespoň na 150 °C a po půl hodině byl stále syrový tak jsem pak ještě dopékala na 180°C

  • petragro | 19. 10. 2021 21:02

    :O ještě jsem nedopekla, ale to je ve stylu DoDo (dodělej doma), nejspíše bude makovec dobrý, ale když už někam dávám recept, tak tak, aby to šlo udělat podle něj a né že si ho musím po cestě upravovat a navíc ta uvedená teplota? to jako vážně?! X3

  • Ester | 2. 8. 2021 18:52

    Vyzkoušeno. Dobrý. Pouze bych ubrala na máku a cukru. Stačí jen 1/2 hrnku. Makovec byl příliš sladký a máku až moc. Pekla jsem na 150°C zhruba 50min zakryté alobalem.

  • Nicci | 19. 2. 2019 10:30

    Recept vyzkoušen, je opravdu raz dva hotový :P Udělala jsem zdravější verzi - mouku jsem nahradila celozrnnou špaldovou, mléko jsem dala mandlové od Alpra a dala jsem jen 1/2 hrnku cukru. Makovec byl výborný, vláčný a všichni doma se po něm jen oblizovali :)

  • Hanka | 8. 1. 2017 14:04

    Včera jsem ho upekla a dnes již není. To mluví samo o sobě. :-P Budu dělat zas. Děkuji

  • Lucka | 4. 9. 2016 21:17

    Zkusila jsem, dělala jsem přesně podle receptu, a makovec se mi zdá dobrý :) akorát je takový lepkavý... je možné že ten hrnec cukru je moc ? ... je možné že to bylo cukrem ? :) nic jiného mne nenapadá :) Jinak ale recept taky doporučuji .

  • Mirka | 13. 4. 2016 22:01

    Super recept. Dělám dvojitou dávku, což je tak akorát na vysoký plech. Ještě jsem ale přidala 1/2 hrnku oleje. <3

  • KatkaKlar
    KatkaKlar | 13. 3. 2016 21:13

    Vyzkoušela jsem dnes, krásně se povedl, díky za recept, určitě ještě zkusím ty další varianty. Ještě jsem ho polila čokoládovou polevou a posypala malými cukrovými srdíčky, krása a dobrota :-)

  • Katka | 13. 3. 2016 21:06

    Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

  • Katka | 13. 3. 2016 21:06

    Zkusila jsem, a povedl se výborně, díky za recept ;-) ještě jsem to pak polila čokoládovou polevou a ozdobila sypanými cukrovými srdíčky :-) krása a dobrota :-) :-)

  • katka30 | 15. 2. 2016 18:30

    Skvělý bez oleje a másla....Dala jsem celozrnnou mouku, třtinový cukr a citrónový cukr místo vanilky. Parádní. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 6. 12. 2015 10:47

    Ubrala jsem trochu cukru, přidala citronový extrakt a udělala citronovou polevu :-) Jinak se vše povedlo jak mělo, dávám 1

  • Lucka | 3. 10. 2015 19:01

    Jak velký plech je potřeba na toto množství, aby byl makovec krásně vysoký?

  • Yvetta | 20. 9. 2015 14:31

    Dnes jsem makovec vyzkoušela a je opravdu moc dobrý.Navrch jsem pokladla švestky.Dávám velkou 1 :-*

  • Jitka | 11. 9. 2015 21:26

    První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

  • Jitka | 11. 9. 2015 21:20

    První recept na makovec, který jsem dnes na netu rozklikla a hned mě zaujal. Tak jsem udělala jeden zkušební podle receptu, bez oleje, jen jsem dala méně cukru, přidala do těsta najemno nastrouhané jablko (zvažovala jsem jestli to nebo trochu marmelády - tou jsem nakonec potřela hotový makovec uprostřed na zpestření chuti, ale byl výborný i bez ní) a pekla při 180°C. Makovec je opravdu jednoduchý, velmi rychle upečený a hotový je dobře vláčný. Příště zkusím experimentovat inspirovaná vylepšeními ostatních a navrženými variantami u receptu ;-) Za mě dávám 1! 8-)

  • Dita | 8. 8. 2015 14:18

    Makovec byl moc dobrý. Dala jsem jen 1/2 hrnku cukru a bohatě to stačilo. Vajíčko jsem vyšlehala s cukrem a mák jsem nemlela. Nějaké ovoce by se určitě k makovci hodilo. My si jej dali se zmrzlinou :o). Díky za fajn recept.

  • Niklak | 19. 6. 2015 13:24

    Upečeno, asi se má vajíčko s cukrem vyšlehat, protože sem to měl tekuté a tak jsem raději přidal nějakou mouku navíc. Moje úprava: Měl sem přebytek třešní a nevěděl co s nimi, tak jsem je s 2lžícemi cukru povařil (2min) ve vlastní šťávě, nechal okapat a to rozprostřel na makovec a posypal drobenkou. Mouku jsem nahradil špaldovou celozrnnou a dal míň cukru. Příště ale zkusím dát jen 1/2 cukru, protože i tak to je sladší... ale moooooc dobré :-P

  • Lucie | 30. 3. 2015 11:26

    Perfektní recept, povedlo se! Pekla jsem zároveň v domácí pekárně a v elektrické troubě - obojí se povedlo na jedničku. Po prostudování komentářů jsem upravila recept následovně: opravdu stačí méně cukru - cca 3/4 hrnku, přidala jsem hrnek nastrouhaných jablek, trochu skořice. Olej opravdu není třeba přidávat. Makovec byl krásně kompaktní, nedrolil se. Sklidila jsem velký úspěch.

  • Orinka | 4. 3. 2015 06:27

    Mák je tučný sám o sobě.

  • Madla | 28. 2. 2015 19:20

    Já jen nechápu, že tam není ani trochu tuku :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

  • katuusss | 3. 2. 2015 11:50

    Makovec je super-překvapivě ale všem chutná i varianta s kokosem(ten u nás normálně moc nefrčí...) Na kokos.těsto jsem nastrouhala led.kaštany. Buchta není suchá, je moc dobrá a přitom jednoduchá

  • Sonka | 31. 12. 2014 11:15

    Prave si na nem pochutnavame, nahradila jsem cukr sladem - rice malt, mouka self-raising, mleko soyove a taky mi krasne vysel. Jednoduchy a rychly. Diky.

  • Blanka | 21. 11. 2014 00:55

    Recept naprosto výborný :) a chuťově naprosto nejlepší :)

  • Zuzka | 18. 11. 2014 20:02

    Zítra chci recept zkusit. Tím 1 ks vanilky je myšlen jeden vanilkový lusk nebo pytlík vanilkového lusku? Děkuji za odpověď.

  • Romana | 12. 11. 2014 20:24

    Vynikají recept. Jednoduchý a doslova bleskurychlý. Jenom toho cukru stačí opravdu méně. Ale i tak dávám jedničku s hvězdičkou a k tomu ještě dvakrát podtrženou. Moc děkuji.

  • Lucieee | 3. 11. 2014 15:56

    Výborný makovec. Rychlý, skvělý, lahodný !!!

  • K. Radka
    K. Radka | 28. 7. 2014 07:26

    Rychlejší recept na makovec jsem asi neviděla :-) Opravdu je dost sladký (dala bych tak 3/4 hrnku cukru) ale jinak výborný! Doporučuju

  • Tereza | 4. 5. 2014 18:04

    Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

  • Tereza | 4. 5. 2014 18:04

    Upekla jsem z bílého máku s citrónovou kůrou. Bylo to vynikající. Díky za recept!

  • Lenka | 3. 4. 2014 12:29

    Makovec jsem pekla poprvé a musím říci, že jiný recept už zkoušet nebudu. Je to opravdu rychlý a výborný.. Taky jsem dala trochu méně cukru a přidala rozinky. Doporučuji

  • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

    Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

  • Terez1 | 12. 3. 2014 22:13

    Makovec je výborný. Olej netřeba - mák ho obsahuje dost. Cukru můžete dát klidně trochu méně. Pekla jsem ze směsi pohankové a pšeničné celozrnné mouky.

  • Peťulík | 26. 2. 2014 20:46

    Moc dobrý, cukru asi není třeba tolik. A přidal jsem si do toho rozinky. Plech to nezaplní, dávejte to do formy. Já to sním během dvou večerů a furt se olizuju :-P

  • Natálka | 16. 2. 2014 14:04

    Makovec je luxusní.... ;-) Měl velký úspěch... Doporučuji <:-)

  • misula29 | 3. 2. 2014 12:05

    Včera jsem pekla, dala jsem o něco míň cukru a po přečtení komentářů pro jistotu 0,5 dl oleje. Pekla jsem v dortové formě a po upečení jsem podélně rozkrojila na půl a promazala švestkovo jablečnou marmeládou. Ke kafču moc dobrý.

  • mk | 30. 12. 2013 14:29

    a na jak velký plech to dáváte?

  • Ajinka | 14. 11. 2013 11:09

    Vyborny receptik ja pridala jeste trochu oleje aby nebyl suchy :-)

  • Jana | 12. 10. 2013 17:16

    Makovec jsem pekla dle receptu, jen jsem dala polovinu cukru a sklidila jsem úspěch všem chutnal. ;-)

  • marjánka | 26. 8. 2013 09:41

    Včera jsem upekla makovník, dle rady jsem dala místo máku hrnek mletých ořechů a místo mléka jsem dala šlehačku 33%. Vynikající. Měla jsem zbytek čokol. polevy v lednici, tak jen pokropit aby se zužitkovala a snědla bych ho klidně sama. Díky za recept, určitě vyzkouším i mák a také zkusím mandle, ty zbožňuju. Po vyzkoušení dám vědět. Ještě jednou díky.

  • Bopik | 4. 8. 2013 12:06

    Já dělám makovec přímo podle receptu a nic se mi nedrobí a je výborný. Olej nedávám, mák je mastný dost.

  • Dermatologia estetyczna szkolenie | 14. 6. 2013 05:23

    I've been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site? <a href="http://wszdz-torun.pl/zdrowie-i-uroda/dermatologia-estetyczna,s,1698/" title="Dermatologia estetyczna szkolenie">Dermatologia estetyczna szkolenie</a>

  • katka | 26. 5. 2013 11:45

    Chybí olej, skořice

  • Katka | 26. 5. 2013 11:43

    Chybí tam olej, dám tam 1 hrnek oleje

  • Iva | 12. 5. 2013 18:15

    Chuťově výborný,jen se mi taky drolí-rozpadá,tohle doladit a bude to super! Čím to může být-netušíte někdo???

  • Lucka Novotna | 10. 5. 2013 10:59

    Opravdu moc dobry recept pro nav ;-) stevu , ktera prijde necekane.Dala jsem spaldivou mouku , trtinovy cukr a strouhana jablka s trochou skorice a mnam, vyborny. Snedl by se na posezeni.

  • Lynetta Reiber | 22. 4. 2013 05:58

    I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks! [url=http://udaf.com.pl/zdrowie,i,uroda/medikard,angiolog,katowice,s,1317/]Lynetta Reiber[/url]

  • Jamey Mcconico | 21. 4. 2013 04:01

    Your home is valueble for me. Thanks!… <a href="http://www.literacje.com.pl/strony,blogi,fora/iberys,zielen,we,wnetrzach,warszawa,s,1042/" title="Jamey Mcconico">Jamey Mcconico</a>

  • Alejandra Cluster | 13. 4. 2013 23:48

    This web page is really a walk-by for all the information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll positively discover it. <a href="http://zakataloguj.pl/zdrowie,i,uroda/seksuologiczny,gabinet,lekarski,terapia,malzenska,warszawa,s,6675/" title="Alejandra Cluster">Alejandra Cluster</a>

  • PanBorecek | 27. 3. 2013 08:24

    Musím říct, že sem ho dělal stejně a byl VYNIKAJÍCÍ :-P

  • Lucik | 23. 3. 2013 21:30

    dnes jsem ho upekla byl opravdu výborný ale nejak se mi drolil a byl mirne susi nevim cim to je alejinak jsem si ze synem pochutnala :-)

  • PanBorecek | 13. 3. 2013 15:22

    Zatím jsem ho dal péct a doufám že bude dobrý =-O :-)

  • Iva | 11. 3. 2013 15:28

    Makovec byl super rychly a vyborny. olej opravdu nebyl potreba, mak obsahuje sam o sobe dost tuku. Ja jen pridala navic 1 hrnek strouhanych jablek (cca 2 mensi) a makovec byl vlacny a vubec nebyl suchy. A pekla jsem cca na 180C 20-25 min.

  • ttt | 13. 11. 2012 16:01

    Podle receptu mi těsto vyšlo dost tekuté. Nechce více mouky?

  • CERKA7
    CERKA7 | 20. 10. 2012 18:20

    dělali jsme to do mufinových formiček a s kokosem a je to výborné

  • Soňa | 25. 5. 2012 11:43

    No Zuziku, jak sem si četal Váš komentář, tak už jste pekla úplně jinou buchtu :)

  • Sájuš | 6. 5. 2012 23:34

    Taky jsem makovec zkusila, přidala jsem rozinky v rumu a dala méně cukru (kdybych měla špaldovou mouku, dám půl na půl s klasickou polohrubou) a je výborný. Přitom jsem ho dělala tak trošku podle hesla co dům dal, protože se mi už nechtělo jíst nudle s mákem a dost ho zbývalo.

  • pihinka | 21. 4. 2012 09:31

    chybí tam olej, zkusila jsem ho, je výborný, ale tvrdší, olej určitě příště dám

  • zuzik | 16. 4. 2012 16:41

    Výborný,jen jsem nahradila čtvrt hrnku špaldovou moukou a přidala špetku skořice a trochu rybízové marmelády,cukr1/2hrnku(stačí) jsem nahradila třtinovým cukrem . <:-) ;-) Vřele doporučuji ;-)

  • Honza | 10. 3. 2012 18:44

    Upekl jsem rámcově, jen jsem dal dvě vejce, o 1/3 méně cukru a přidal trochu kakaa. Makovec vyšel velmi pěkně, doporučuji!

  • babča | 21. 2. 2012 15:43

    Tak jsem se do toho taky pustila. Jen jsem si recept trochu upravila - troubu samozřejmě na 180-200 stupňů a místo maku jsem dala hrnek melty (ano, ano, MELTA - mletá pražená kávovinová směs) + 2 polévkové lžíce granka + 1/4 hrnku oleje. Nemá to chybu. Kdo to chce trochu slavnostnější, promázne to nějakou ostřejší marmeládou a přeleje třeba citronovou polevou. Sice to dá trošku víc práce (mazání marmeládou a polévání polevou), ale návštěva zírala a mlaskala. <:-)

  • Iveta | 29. 1. 2012 19:51

    Tak včera jsem zkusila variantu s ořechy a byla dobrá . Dnes jem to obměnila s kokosem a místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku opět dobré a při tom vše tak rychlé.

  • katuusss | 20. 1. 2012 18:04

    Makovec jsem pekla včera a je vynikající! Přitom recept je tak lehký... Zkusil někdo kokosovou variantu? Není to bez oleje moc suché?

  • janina | 6. 12. 2011 18:04

    Podle tohoto receptu jsem pekla svůj první makovec... jen cukru jsem dala poloviční dávku a teplotu pečení samozřejmě upravila. Makovec chutnal celé rodině, takže super. :-)

  • pralenka | 26. 9. 2011 08:59

    zatím jsem recept nezkusila, ale co se týče toho poměru, tak jsem našla v kuchařce stejný poměr...tam je to teda na gramy 150g máku, 150g cukru a 150g mouky...holt to asi tak má být. Ta teplota je samozřejmě blbost...při 100stupních tak maximálně sušíte či pečete fimo:-))))Podle mě se autor či autorka přepsala...buchty se běžně pečou při 160 - 180stupni

  • zandel | 27. 8. 2011 16:30

    Tento makovec jsem vyzkoušel a byl jsem velice zklamán. Zaprvá stejné množství cukru, jako mouky a máku je moc. Makovec je potom velice sladký. Nejhorší ale je, že autor asi vůbec tento recept nepekl, protože ve vyhřáté troubě na 120 st.C jsem použil horký vzduch a makovec byl po ČTYŘICETI minutách stále tekutý. Proto jsem zvýšil teplotu na 180 st.C a potom se krásně dopekl.

  • kačka | 29. 7. 2011 20:27

    Já taky dávám 1* ....osobně tohle těsto považuju za univerzální....jen jsem ho poupravila...jelikož vařím jpro dietáře takže bez cukru a krom veškerých ořechů co tu píšete, nebo co jsem našla doma, jsem do toho dneska zkusila dát borůvky, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne :-) ;-) :-D

  • Belda | 18. 6. 2011 18:57

    Moc primovej recept, jeste jsem na to dala citronovou polevu... Fakt dobroučkej. ;-)

  • Bopik | 14. 6. 2011 13:52

    vyzkoušela jsem a byl vynikající. Dávám 1 s hvězdičkou :)

  • Lea | 29. 5. 2011 16:12

    vážně, super recept !! já makovec moc nemusím, ale tento mi vážně moc chutná, není moc sladký, do těsta jsem přidala trošku rozinek a servírovala jsem s kopečkem šlehačky :-) a bylo to strašně moc dobré ;-)

  • Ivča 1980 | 16. 5. 2011 14:52

    Tedy musím uznat, byla to fakt rychlovka a ještě rychleji se snědl - a to přítel předem prohlašoval,že mák moc nemusí. Tak jsem to ještě malinko vylepšila brusinkovým kompotem (kupuji ve skleničce) 4 č.lžičky jsem přimíchala do hotového těsta a dodaly makovci příjemnou svěží příchuť. Ani už nebyla potřeba ani poleva. Děkuji za recept <:-)

  • Verux | 26. 2. 2011 19:42

    Je vážně výborný. Vůbec není vysušený čehož jsem se bála díky nepřidání oleje. Ďěkujuuu :-)

  • Verux | 26. 2. 2011 19:38

    Jinak jsem také pekla z dvojité dávky

  • Pája S | 28. 1. 2010 07:20

    Skvělá rychlovka.Trošičku se drobí,ale moc chutný.1:-)

  • Dalibor Jakš | 15. 11. 2008 09:13

    Rychlý a moc dobrý, dávám za 1

  • Jana | 22. 4. 2008 18:11

    Tak,konečně jsem makovec vyzkoušela a musím potvrdit,že je moc dobrý.Pocákala jsem bílou a tmavou čokoládovou polevou a vypadalo to i moc hezky:o)

  • bara | 22. 1. 2008 18:16

    Vyborny, vyborny, vyborny! Davam za 1.

  • Aleachim | 25. 10. 2007 10:29

    Na normalni plech jsem pouzila dvojnasobnou davku. Mak jsem koupila uz namlety. Vychladly makovec jsem potrela rybizovou marmeladou a posypala kokosem. Bylo to vynikajici a rychle (a zdrave - mak je dobry zdroj vapniku :)).

  • Michaela Navrkalová | 9. 10. 2007 18:05

    Tak včera jsem ho udělala. Je opravdu velmi dobrý a raz dva! Všem vřele doporučuji!

  • Jana | 13. 9. 2007 12:51

    Ořechy i mák jsou mastné dost, není nutné přidávat další tuk. Když upečete ořechovou variantu, na to dáte čokoládovou polevu a ozdobíte šlehačkou, máte výborný dort. Všichni chválí a chtějí recept.

  • Šárka | 30. 8. 2007 06:55

    Upekla jsem přesně podle receptu a makovec byl naprosto úžasný.Zaprášilo se po něm.Příště ještě zkusím mák nahradit kokosem.Díky moc za recept.Jednoduché,rychlé,výborné-vřele doporučuji!!!!!§

  • Věra | 28. 8. 2007 17:54

    Vyzkoušela jsem s mletými ořechy, těsto je vláčné, ale dávka vystačí pouze na malý pekáč.

  • VENDY | 28. 8. 2007 08:42

    MÁM JE DOST MASTNÝ, TAK PROTO NENI TŘEBA ŽÁDNÝ TUK.SUCHÝ TO ROZHODNĚ NEBUDE.

  • Anonym | 27. 8. 2007 18:23

    ..přidávám se k dotazu,jestli není to moc suché,když neuvádíte žádný tuk dio těsta?!

  • Jana Kutačová | 27. 8. 2007 12:59

    Není ten makovec moc suchý?Žádný olej nebo jiný tuk ?Líbí se mi,chtěla bych vyzkoušet:o)

  • Anonym | 27. 8. 2007 12:09

    Opravuji teplotu na 180 - 200 stuňů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

95
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
82
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
74
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
74
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
69
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Makové řezy s citronem
Makové řezy s citronem
Makovec
Makovec
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
Makovec V.
Makovec V.
  • Recepty.cz
  • Makovec raz dva - výborný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact