• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makovec III.
Napište svůj komentář k receptu

Makovec III.

autor: Verulinka
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vařené brambory strouhané
    • 400
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák mletý
    • 300
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • skořice trochu
    • 200
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      dl mléko
    • hnědý rum trochu
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
2
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro kontrolu upečení můžeme provést "test špejlí"). Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou).
3
Asi díky bramborám není makovec vůbec suchý, vydrží dlouho a polevu vůbec nepotřebuje. Dá se i zmrazit. Pokud se použije již umletý mák a zbylé brambory od oběda, je to úžasně rychlý koláč.
4
P.S.: vajíčka se do těsta žádná nedávají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťka Aaron | 24. 4. 2007 20:40

    Použila jsem celozrnnou mouku a byl výborný, mák mák to je moje potěšení :-))).

  • Helena Kučerová | 9. 10. 2006 09:17

    Nejlepší makovec, jaký jsem jedla, opravdu vláčný, nám všem moc chutnal s citronovou polevou. Cukru stačí 250g.

  • Jana z VM | 13. 2. 2006 07:21

    Makovec jsem udělala přesně podle receptu, ale nezdá se mi moc vláčný. Je dobrý, to ano, ale myslela jsem, že bude vláčnější - podle komentářů. Možná jsem jej pekla příliš dlouho, nevím, nezdálo se mi to. A to jsem přidala ještě tři lžíce rybízového želé, aby byl ještě vláčnější. Takže mě celkem zklamal. Snad příště ....

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 11:45

    Rychlý, dobrý, vláčný a spotřebovala jsem i zbylé brambory.Cukru jsem dala 25 Dg, ale sneslo by se i celých 30Dg a nebylo by příliš sladké, ale v rámci kalorií mám vždy tendenci cukru ubírat.

  • kami | 9. 11. 2005 17:04

    Dobrota, doma všem chutnalo - rychlé a vláčné

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 13:35

    Verulinko, jsem ráda, že jste odpověděla, určitě vyzkouším a potom dám vědět. Dopředu se omlouvám, že to ndebude v dohledné době, protože teď je sezona jablíček a švestek a tak dělám koláče s tímto ovocem. Ještě jednou díky, vyzkouším původní recept s menším množstvím cukru:o).

  • Verulinka | 20. 9. 2005 17:32

    Jano, sice otázka nepatřila mně, ale jako "autor" si dovolím napsat svůj názor. Samozřejmě záleží na chuti každého, 300 g cukru je dost a zní tak originální recept. Mám odzkoušené, že 250 g stačí. Co se týče poměru brambor a mouky - přijde mně tak akorát. Ale ono je to vždycky - tisíc lidí, tisíc chutí. Zkuste makovec upéct třeba z poloviční dávky a pak dejte vědět, jak chutnal...

  • Jana z VM | 20. 9. 2005 07:11

    Oto, tak kolik by bylo optimální množství cukru, mouky a brambor? Taky se mi zdá 30 dkg cukru hodně, ikdyž těch brambor i mouky je taky dost.Díky za odpověď.

  • Ota Jotek | 18. 9. 2005 14:07

    Dělal jsem v polovičním množství a pekl v ETA _ Siesta programem Sladký. Je to dobré, příště uberu brambor a cukru, přidám mouky na původní součet vahy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hnědý rum Hrubá mouka Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Skořice Sůl Tuk Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Pařížský dort

Pařížský dort

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

126
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
103
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
101
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
98
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
87
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Žádné kapky nezastaví Blesk Tlapky: Bendig rozparádil návštěvníky, chystají se ale i další hvězdní hosté

Žádné kapky nezastaví Blesk Tlapky: Bendig rozparádil návštěvníky, chystají se ale i další hvězdní hosté

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Makovec III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact