• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makovec
Napište svůj komentář k receptu

Makovec

autor: myfca
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g mák mletý
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 3
      dl mléko
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • skořice
    • 1
      lžička kakao
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

1
Mák, mouku, kakao, skořici smícháme, přidáme smíchané žloutky s olejem a cukrem a nakonec přidáme mléko a sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

Hrnkový makovec

Hrnkový makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka | 1. 5. 2014 13:10

    přidavam tři lžice marmelady jié vlačnějši

  • Mirka | 25. 1. 2013 08:08

    Úžasný... Děkuji moc za recept. Právě jsem jej upekla ráno klukům na snídani, než šli do školy :-) Ještě jsem na něj udělala citronovou polevu. No jak říkám, ke kávičce něco skvělého ;-)

  • Zlatka | 24. 9. 2011 17:28

    Přidávám se s pochvalou, dnes jsem pekla, těsta je dost i na větší plech, makovec je vláčný, hotový jsem ještě potřela povidly a nemá to chybu!!!

  • anet | 19. 2. 2011 11:35

    5lzic oleje a 300ml mleka!

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 2. 2011 15:17

    Opraveno, díky.

  • kaygar | 12. 2. 2011 10:39

    Co to znamena mleko 5 a olej 3????

  • Jana Marešová | 18. 11. 2010 14:35

    Makovec je výborný pochutnaly jsme si na nim já i s přítelem! Můžu doporučit!!! ;-)

  • elishaw | 18. 10. 2010 17:17

    ... právě peču pro přítele, Tak uvidíme jak bude chutnat ;-) Elis

  • Honza Přibyl | 6. 11. 2006 06:40

    Krásné dobré ráno děvčata!Rychlý a lahodný. S kakaem neocenitelná snídaně.

  • Jana z HK | 13. 3. 2006 12:09

    Je opravdu výborný!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Magda z Olomouce | 19. 1. 2006 12:44

    Výborný makovec! Rychlý, chutný a zasytí. Doporučuji!

  • Jana z VM | 3. 3. 2005 07:55

    Dobrá reakce paní Dáši na komentář "anonyma anonyma" ! Stále na jeho recepty čekáme......

  • Tereza Křečková | 2. 3. 2005 19:17

    Makovec jsem zkousela, byl hutny, ale velmi dobry.

  • Dáša Holubcová | 15. 2. 2005 18:54

    Víš co anonyme, lidi co se neumí ani pod svůj názor podepsat jsou mi k smíchu, kdoví jestli by jsi dokázal vůbec něco dobrého ukuchtit. Předveť se a napiš nám nějaký tvůj recept.

  • anonym anonym | 5. 2. 2005 20:47

    fuj

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Strouhaný kokos Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

259
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
206
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
174
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact