• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Makové řezy III.

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Nádivka
    • 250
      g mák mletý
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • strouhanka nebo drcené piškoty na zahuštění
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
2
Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky.
3
Pečeme při 150 °C cca 40 minut.
4
Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem.
5
Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout.
6
Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty.
7
Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.
8
Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.
9
Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové koblížky

Makové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta395 | 10. 4. 2013 10:29

    Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

  • pajaw | 30. 8. 2011 17:13

    Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

  • Radka Křížová | 7. 6. 2008 17:19

    včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

  • Janina | 24. 9. 2007 19:07

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • Anonym | 24. 9. 2007 18:57

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • zita matejkova | 22. 4. 2007 12:28

    Jsou vynikající místo piškotů jsem přidala mleté ořechy /zbyteček/ plus strouhaný kokos.Výborné,vláčné.

  • Anonym | 7. 2. 2007 09:49

    Já jsem měla náplň také hodně řídkou,mřížky by na ní vůbec nedržely.Vyřešikla jsem to tak,že jsem řezy dala péctdo mírně vyhřáté trouby,a když náplň trochu ztuhla,tak jsem na ní pokladla pásky těsta a dopekla.Byly vynikající.

  • NMarta | 7. 2. 2007 05:55

    Já dala na komentář,použila jen 3/4 litru mléka a máku dokonce 300g, ale náplň byla řídká, měla jsem strach, co z toho bude, ale výsledek mě mile překvapil a určitě brzo budu péct znovu. Po upečení byla náplň opravdu tuhá.

  • Hana Rožníčková | 6. 2. 2007 13:54

    Holky, maková nádivka má být tak řídká, aby se dala vylít na těsto. Pečením se vlastně dodělá. Také pozor na mák - prodávají i jen 200g pytlíky, ale v receptu je 250g. Já to dělám dle receptu a vždy se mi povedly. Ale pokud se vám náplň nezdá, udělejte jí dle Jarušky - z méně mléka.Martino, pokud se Vám těsto drobilo, chtělo to přidat trochu tuku, každá mouka "saje" jinak. A použila jste máslo nebo jiný tuk?Ale jinak souhlasím, je všeho hodně ( máme to tak rádi ), hodí se, když se sejde více lidí.Holky dík za vyzkoušení.

  • Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:33

    Řezy jsem pekla na víkend, bylo mnoho náplně a hodně řídká, sebrala mi celý sáček piškot při zahušťování a tak mě napadlo, co dát mák až do studeného pudinku, třeba by tak náplň nezřídla, každopádně vyzkouším, protože řezy jsou vynikající. Hodnotím 1.

  • Martina Plischkova | 6. 2. 2007 08:03

    Miluju mak, takze recept dobry. Delala jsem uz kdysy neco podobneho, ale tentokrat poprve na plech, vseho bylo akorat, jen testo nevyslo na mrizku, hodne se drobilo a pro chut bych do nej pridala citronovou kuru a to same do maku, nebo jsou dobre kompotovane mandarinky, hezky to osvezi.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2007 07:39

    Opravdu jsou moc dobré:-)) Příště udělám pudink jen z 3/4 l mléka. Jednak náplň byla řídká a jednak jí bylo skoro hodně. Ale po upečení je krásně šťavnatá a vláčná. Rozinky v rumu to pěkně dotáhly k dokonalosti. Dávám 1.

  • Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 09:39

    Ireno jsem ráda, že chutnaly. Pudink s mákem není obvyklá kombinace, ale tady udělá své. Je to jedlé.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2007 09:06

    Řezy jsem vyzkoušela a byly opravdu vynikající.A paní Hanko měla jste pravdu i ti kteří mák nejedí a ochutnají chtějí přidat.Určitě zase brzy udělám.

  • Anonym | 22. 1. 2007 12:56

    V sobotu jsem tyto řezy upekla.Byly vynikající.Musela jsme ale dát víc strouhaných piškotů na zahuštění,protože náplň byla řídká.Jinak doporučuji.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 09:52

    Myslím, že jsou jiné věci po kterých se blbne. Mák je zdravý.

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:38

    Už to vím také dlouho,že po máku se neblbne,ale radši než makové koláčky si dám tvarohové.S mákem si dám tak jeden.Tyhle řezy mě fakt lákají,večer je vyzkouším a pak dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 1. 2007 09:28

    Blbnout se může tak leda po máku nezralém, Ireno:-)))))))))))) Už jste dospělá, měla byste vědět, že rodiče nemají vždycky pravdu:-))))

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:02

    Mák fakt nemusím,jednpu mi taťka řekl, že po máku se blbne, tak ho nejím.Ale tohle zaručeně vyzkouším, ségra zase mák miluje, a to jsme prosím dvojčata!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Turecký med

Turecký med

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact