• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Makové řezy III.

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Nádivka
    • 250
      g mák mletý
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • strouhanka nebo drcené piškoty na zahuštění
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
2
Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky.
3
Pečeme při 150 °C cca 40 minut.
4
Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem.
5
Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout.
6
Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty.
7
Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.
8
Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.
9
Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové koblížky

Makové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta395 | 10. 4. 2013 10:29

    Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

  • pajaw | 30. 8. 2011 17:13

    Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

  • Radka Křížová | 7. 6. 2008 17:19

    včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

  • Janina | 24. 9. 2007 19:07

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • Anonym | 24. 9. 2007 18:57

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • zita matejkova | 22. 4. 2007 12:28

    Jsou vynikající místo piškotů jsem přidala mleté ořechy /zbyteček/ plus strouhaný kokos.Výborné,vláčné.

  • Anonym | 7. 2. 2007 09:49

    Já jsem měla náplň také hodně řídkou,mřížky by na ní vůbec nedržely.Vyřešikla jsem to tak,že jsem řezy dala péctdo mírně vyhřáté trouby,a když náplň trochu ztuhla,tak jsem na ní pokladla pásky těsta a dopekla.Byly vynikající.

  • NMarta | 7. 2. 2007 05:55

    Já dala na komentář,použila jen 3/4 litru mléka a máku dokonce 300g, ale náplň byla řídká, měla jsem strach, co z toho bude, ale výsledek mě mile překvapil a určitě brzo budu péct znovu. Po upečení byla náplň opravdu tuhá.

  • Hana Rožníčková | 6. 2. 2007 13:54

    Holky, maková nádivka má být tak řídká, aby se dala vylít na těsto. Pečením se vlastně dodělá. Také pozor na mák - prodávají i jen 200g pytlíky, ale v receptu je 250g. Já to dělám dle receptu a vždy se mi povedly. Ale pokud se vám náplň nezdá, udělejte jí dle Jarušky - z méně mléka.Martino, pokud se Vám těsto drobilo, chtělo to přidat trochu tuku, každá mouka "saje" jinak. A použila jste máslo nebo jiný tuk?Ale jinak souhlasím, je všeho hodně ( máme to tak rádi ), hodí se, když se sejde více lidí.Holky dík za vyzkoušení.

  • Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:33

    Řezy jsem pekla na víkend, bylo mnoho náplně a hodně řídká, sebrala mi celý sáček piškot při zahušťování a tak mě napadlo, co dát mák až do studeného pudinku, třeba by tak náplň nezřídla, každopádně vyzkouším, protože řezy jsou vynikající. Hodnotím 1.

  • Martina Plischkova | 6. 2. 2007 08:03

    Miluju mak, takze recept dobry. Delala jsem uz kdysy neco podobneho, ale tentokrat poprve na plech, vseho bylo akorat, jen testo nevyslo na mrizku, hodne se drobilo a pro chut bych do nej pridala citronovou kuru a to same do maku, nebo jsou dobre kompotovane mandarinky, hezky to osvezi.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2007 07:39

    Opravdu jsou moc dobré:-)) Příště udělám pudink jen z 3/4 l mléka. Jednak náplň byla řídká a jednak jí bylo skoro hodně. Ale po upečení je krásně šťavnatá a vláčná. Rozinky v rumu to pěkně dotáhly k dokonalosti. Dávám 1.

  • Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 09:39

    Ireno jsem ráda, že chutnaly. Pudink s mákem není obvyklá kombinace, ale tady udělá své. Je to jedlé.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2007 09:06

    Řezy jsem vyzkoušela a byly opravdu vynikající.A paní Hanko měla jste pravdu i ti kteří mák nejedí a ochutnají chtějí přidat.Určitě zase brzy udělám.

  • Anonym | 22. 1. 2007 12:56

    V sobotu jsem tyto řezy upekla.Byly vynikající.Musela jsme ale dát víc strouhaných piškotů na zahuštění,protože náplň byla řídká.Jinak doporučuji.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 09:52

    Myslím, že jsou jiné věci po kterých se blbne. Mák je zdravý.

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:38

    Už to vím také dlouho,že po máku se neblbne,ale radši než makové koláčky si dám tvarohové.S mákem si dám tak jeden.Tyhle řezy mě fakt lákají,večer je vyzkouším a pak dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 1. 2007 09:28

    Blbnout se může tak leda po máku nezralém, Ireno:-)))))))))))) Už jste dospělá, měla byste vědět, že rodiče nemají vždycky pravdu:-))))

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:02

    Mák fakt nemusím,jednpu mi taťka řekl, že po máku se blbne, tak ho nejím.Ale tohle zaručeně vyzkouším, ségra zase mák miluje, a to jsme prosím dvojčata!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Minipizzy

Minipizzy

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

151
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
144
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
84
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
74
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
71
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
AHA.cz Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Blesk.cz Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív  kvůli nádoru!

Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív kvůli nádoru!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact