• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Makové řezy III.

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Nádivka
    • 250
      g mák mletý
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • strouhanka nebo drcené piškoty na zahuštění
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
2
Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky.
3
Pečeme při 150 °C cca 40 minut.
4
Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem.
5
Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout.
6
Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty.
7
Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.
8
Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.
9
Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové koblížky

Makové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta395 | 10. 4. 2013 10:29

    Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

  • pajaw | 30. 8. 2011 17:13

    Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

  • Radka Křížová | 7. 6. 2008 17:19

    včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

  • Janina | 24. 9. 2007 19:07

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • Anonym | 24. 9. 2007 18:57

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • zita matejkova | 22. 4. 2007 12:28

    Jsou vynikající místo piškotů jsem přidala mleté ořechy /zbyteček/ plus strouhaný kokos.Výborné,vláčné.

  • Anonym | 7. 2. 2007 09:49

    Já jsem měla náplň také hodně řídkou,mřížky by na ní vůbec nedržely.Vyřešikla jsem to tak,že jsem řezy dala péctdo mírně vyhřáté trouby,a když náplň trochu ztuhla,tak jsem na ní pokladla pásky těsta a dopekla.Byly vynikající.

  • NMarta | 7. 2. 2007 05:55

    Já dala na komentář,použila jen 3/4 litru mléka a máku dokonce 300g, ale náplň byla řídká, měla jsem strach, co z toho bude, ale výsledek mě mile překvapil a určitě brzo budu péct znovu. Po upečení byla náplň opravdu tuhá.

  • Hana Rožníčková | 6. 2. 2007 13:54

    Holky, maková nádivka má být tak řídká, aby se dala vylít na těsto. Pečením se vlastně dodělá. Také pozor na mák - prodávají i jen 200g pytlíky, ale v receptu je 250g. Já to dělám dle receptu a vždy se mi povedly. Ale pokud se vám náplň nezdá, udělejte jí dle Jarušky - z méně mléka.Martino, pokud se Vám těsto drobilo, chtělo to přidat trochu tuku, každá mouka "saje" jinak. A použila jste máslo nebo jiný tuk?Ale jinak souhlasím, je všeho hodně ( máme to tak rádi ), hodí se, když se sejde více lidí.Holky dík za vyzkoušení.

  • Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:33

    Řezy jsem pekla na víkend, bylo mnoho náplně a hodně řídká, sebrala mi celý sáček piškot při zahušťování a tak mě napadlo, co dát mák až do studeného pudinku, třeba by tak náplň nezřídla, každopádně vyzkouším, protože řezy jsou vynikající. Hodnotím 1.

  • Martina Plischkova | 6. 2. 2007 08:03

    Miluju mak, takze recept dobry. Delala jsem uz kdysy neco podobneho, ale tentokrat poprve na plech, vseho bylo akorat, jen testo nevyslo na mrizku, hodne se drobilo a pro chut bych do nej pridala citronovou kuru a to same do maku, nebo jsou dobre kompotovane mandarinky, hezky to osvezi.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2007 07:39

    Opravdu jsou moc dobré:-)) Příště udělám pudink jen z 3/4 l mléka. Jednak náplň byla řídká a jednak jí bylo skoro hodně. Ale po upečení je krásně šťavnatá a vláčná. Rozinky v rumu to pěkně dotáhly k dokonalosti. Dávám 1.

  • Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 09:39

    Ireno jsem ráda, že chutnaly. Pudink s mákem není obvyklá kombinace, ale tady udělá své. Je to jedlé.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2007 09:06

    Řezy jsem vyzkoušela a byly opravdu vynikající.A paní Hanko měla jste pravdu i ti kteří mák nejedí a ochutnají chtějí přidat.Určitě zase brzy udělám.

  • Anonym | 22. 1. 2007 12:56

    V sobotu jsem tyto řezy upekla.Byly vynikající.Musela jsme ale dát víc strouhaných piškotů na zahuštění,protože náplň byla řídká.Jinak doporučuji.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 09:52

    Myslím, že jsou jiné věci po kterých se blbne. Mák je zdravý.

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:38

    Už to vím také dlouho,že po máku se neblbne,ale radši než makové koláčky si dám tvarohové.S mákem si dám tak jeden.Tyhle řezy mě fakt lákají,večer je vyzkouším a pak dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 1. 2007 09:28

    Blbnout se může tak leda po máku nezralém, Ireno:-)))))))))))) Už jste dospělá, měla byste vědět, že rodiče nemají vždycky pravdu:-))))

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:02

    Mák fakt nemusím,jednpu mi taťka řekl, že po máku se blbne, tak ho nejím.Ale tohle zaručeně vyzkouším, ségra zase mák miluje, a to jsme prosím dvojčata!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

135
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
100
Klasické lečo
Klasické lečo
92
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
32
Česnekovo-zázvorový okurkový salát
Česnekovo-zázvorový…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact