• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Makové řezy III.

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
  • Nádivka
    • 250
      g mák mletý
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • strouhanka nebo drcené piškoty na zahuštění
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.
2
Potřeme nádivkou a ze zbylého těsta uděláme mřížky.
3
Pečeme při 150 °C cca 40 minut.
4
Nádivka: mák spaříme vařícím mlékem.
5
Z 1 l mléka a vanilkových pudinků uvaříme pudink, vmícháme spařený mák a necháme zchladnout.
6
Poté zašleháme vejce, moučkový cukr a zahustíme strouhankou nebo piškoty.
7
Upečený moučník pocukrujeme a nakrájíme.
8
Moučník jsem pekla už několikrát, je mnou vyzkoušen a i ti, kteří nejedí mák a ochutnají, chtějí přidat.
9
Zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové koblížky

Makové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta395 | 10. 4. 2013 10:29

    Řezy jsou moc dobré. Na zahuštění máku jsem místo strouhanky použila strohaný perník.

  • pajaw | 30. 8. 2011 17:13

    Řezy jsem po přečtení samé chvály udělala o víkendu, ještě po 3 dnech od upečení máme skoro celý plech. myslím, že se povedly tak jak měly být, ale nikomu nechutnají :-/ Puding jsem dělala jenom z 3/4 litru a hustý byl dost.

  • Radka Křížová | 7. 6. 2008 17:19

    včera jsem zkoušela,těsto jsem použila jiné-hrnkový recept,ze kterého děláme mřížkovou buchtu s marmeládou,náplň jsem dělala podle tohoto receptu,jen jsem po přečtení komentářů dala méně mléka a mřížky položila až na zpola upečený koláč.je to skvělé a hodně syté,takže buchta vhodná na vydatnou snídani:-)

  • Janina | 24. 9. 2007 19:07

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • Anonym | 24. 9. 2007 18:57

    Dobrota! Souhlasím s Anonymem ze 7.2.2007, nádivka byla také moc řídka, tudíž jsem cca 30 minut pekla v mírné troubě (cca 145stupňů), pak na nádivku teprve položila proužky těsta a dopékala, nejpre při 150, pak při 175 a nakonec 150. Celková doba pečení se mi protáhla na něco přes hodinu. Zahušťovala jsem str.perníkem a je to uplné eňoňuňo!

  • zita matejkova | 22. 4. 2007 12:28

    Jsou vynikající místo piškotů jsem přidala mleté ořechy /zbyteček/ plus strouhaný kokos.Výborné,vláčné.

  • Anonym | 7. 2. 2007 09:49

    Já jsem měla náplň také hodně řídkou,mřížky by na ní vůbec nedržely.Vyřešikla jsem to tak,že jsem řezy dala péctdo mírně vyhřáté trouby,a když náplň trochu ztuhla,tak jsem na ní pokladla pásky těsta a dopekla.Byly vynikající.

  • NMarta | 7. 2. 2007 05:55

    Já dala na komentář,použila jen 3/4 litru mléka a máku dokonce 300g, ale náplň byla řídká, měla jsem strach, co z toho bude, ale výsledek mě mile překvapil a určitě brzo budu péct znovu. Po upečení byla náplň opravdu tuhá.

  • Hana Rožníčková | 6. 2. 2007 13:54

    Holky, maková nádivka má být tak řídká, aby se dala vylít na těsto. Pečením se vlastně dodělá. Také pozor na mák - prodávají i jen 200g pytlíky, ale v receptu je 250g. Já to dělám dle receptu a vždy se mi povedly. Ale pokud se vám náplň nezdá, udělejte jí dle Jarušky - z méně mléka.Martino, pokud se Vám těsto drobilo, chtělo to přidat trochu tuku, každá mouka "saje" jinak. A použila jste máslo nebo jiný tuk?Ale jinak souhlasím, je všeho hodně ( máme to tak rádi ), hodí se, když se sejde více lidí.Holky dík za vyzkoušení.

  • Alena Tarabová | 6. 2. 2007 13:33

    Řezy jsem pekla na víkend, bylo mnoho náplně a hodně řídká, sebrala mi celý sáček piškot při zahušťování a tak mě napadlo, co dát mák až do studeného pudinku, třeba by tak náplň nezřídla, každopádně vyzkouším, protože řezy jsou vynikající. Hodnotím 1.

  • Martina Plischkova | 6. 2. 2007 08:03

    Miluju mak, takze recept dobry. Delala jsem uz kdysy neco podobneho, ale tentokrat poprve na plech, vseho bylo akorat, jen testo nevyslo na mrizku, hodne se drobilo a pro chut bych do nej pridala citronovou kuru a to same do maku, nebo jsou dobre kompotovane mandarinky, hezky to osvezi.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2007 07:39

    Opravdu jsou moc dobré:-)) Příště udělám pudink jen z 3/4 l mléka. Jednak náplň byla řídká a jednak jí bylo skoro hodně. Ale po upečení je krásně šťavnatá a vláčná. Rozinky v rumu to pěkně dotáhly k dokonalosti. Dávám 1.

  • Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 09:39

    Ireno jsem ráda, že chutnaly. Pudink s mákem není obvyklá kombinace, ale tady udělá své. Je to jedlé.

  • Irena Klasová | 23. 1. 2007 09:06

    Řezy jsem vyzkoušela a byly opravdu vynikající.A paní Hanko měla jste pravdu i ti kteří mák nejedí a ochutnají chtějí přidat.Určitě zase brzy udělám.

  • Anonym | 22. 1. 2007 12:56

    V sobotu jsem tyto řezy upekla.Byly vynikající.Musela jsme ale dát víc strouhaných piškotů na zahuštění,protože náplň byla řídká.Jinak doporučuji.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 09:52

    Myslím, že jsou jiné věci po kterých se blbne. Mák je zdravý.

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:38

    Už to vím také dlouho,že po máku se neblbne,ale radši než makové koláčky si dám tvarohové.S mákem si dám tak jeden.Tyhle řezy mě fakt lákají,večer je vyzkouším a pak dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 1. 2007 09:28

    Blbnout se může tak leda po máku nezralém, Ireno:-)))))))))))) Už jste dospělá, měla byste vědět, že rodiče nemají vždycky pravdu:-))))

  • Irena Klasová | 22. 1. 2007 09:02

    Mák fakt nemusím,jednpu mi taťka řekl, že po máku se blbne, tak ho nejím.Ale tohle zaručeně vyzkouším, ségra zase mák miluje, a to jsme prosím dvojčata!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

68
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
33
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Makové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact