• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Makové koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Makové koblížky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makové koblížky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 80
      g máslo
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 3
      žloutek
    • 40
      g droždí
    • 0,50
      dl hnědý rum
    • sůl
  • Náplň
    • 250
      g mák
    • 5
      dl mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme mouku, špetku soli, rum a kvásek z droždí (v mléce s vanilkovým cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí). Uděláme těsto, které necháme kynout v teple.
2
Mletý mák krátce uvaříme s mlékem a cukry. Necháme zchladnout.
3
Z těsta vyválíme plát tlustý asi 6 mm a vykrájíme do něj skleničkou kolečka. Na polovinu koleček dáme makovou náplň, dalším přiklopíme, kraje stiskneme a opět vykrojíme.
4
Koblihy necháme opět v teple vykynout, usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran, hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný olej, před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové palačinky s citronovým tvarohem

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové lívance

Makové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vašková | 12. 11. 2016 09:03

    1* :-*

  • Lenka | 25. 2. 2016 22:03

    V orionu jsem si koupila asi před rokem takové udělátko na koblížky a až dneska jsem ho konečně vyzkoušela a byla to rychlá čistá práce. Koblíšky byly úžasné <3 .

  • Anna Špundová | 8. 10. 2015 13:33

    Vynikající koblížky.

  • Věra | 20. 10. 2014 21:52

    Koblížky s mákem dělala moje babička a i já je dělám a pokaždé se povedly,pokud se otevřely při smažení,tak jsou špatně slepené,pokud nevykyne těsto tak je chyba v droždí nebo teplejší mléko,ale recept je správně.

  • Věra | 20. 10. 2014 21:48

    Tak to bude problém v droždí pokud těsto nevykynulo nebo v postupu,. Recept je v pořádku.

  • Maruška | 14. 9. 2013 17:54

    Koblihy se mi povedly, chutnaly báječně a s těstem se na pomoučněném vále dobře pracovalo. Děkuji za recept, podle kterého koblihy určitě ještě někdy udělám.

  • Jitka | 26. 3. 2013 16:06

    Co je na receptu hrozného? Já je dělám skoro stejně a vždycky se mi povedou. Jen mlíka dávám tak od oka, to záleží na mouce, ale těsto nesmí být moc řídké, aby se koblihy nerozlepily.

  • Jirka | 6. 1. 2013 23:09

    Velice špatný recept ! :'( Ingredience jsem použil přesně podle návodu. Droždí mám špičkové (pekařské). Těsto vůbec nekynulo a nebylo nadýchané jako na koblihy (bylo strašně hutné jako na placky, nebo listové). Koblížky se mi podařilo naplnit a dobře spojit, ale opět ani trochu nenakynuly. Při smažení (cca 4 až 5 min. a velmi pomalu) vznikla "nádherná" hnědočerná kůrčička o síle asi půl milimetru a uvnitř bylo těsto syrové. :-S Jedině maková náplň vyšla chuťově dobře (jako ve škole -2), tak zbylou náplň zítra použiji asi na koláče. Závěr: Jeden z nejhorších receptů a od autora "recepty73" :-$ již nikdy nic.

  • Katka Levá | 8. 12. 2012 19:04

    Děkuji za recept :-) .Koblížky jsou jak z pohádky,nadýchané,jeden jako druhý a chutnají skvostně.Do makové náplně přidávám strouhaný perník s povidly,tak mě to naučila moje babi.

  • Vlastimila Ouřadová | 21. 5. 2012 17:42

    Recept na kobližky se mi líbí,protože s mákem jsem je ještě nikdy nezkusila a vlastně mě ani nenapadlo,že by tak šly vyplnit.Dělám kobližky vlastně téměř(do těsta dávám vanilku)stejně a přitom se mi ještě nikdy nestalo,že by vypadaly jinak než má kobližek vypadat.Někdy je vyplnit s mákem taky zkusím,máme ho rádi.

  • Jitka | 8. 5. 2012 12:00

    Dnes jsem vyzkoušela vaše koblížky a jsem velice zklamaná.Už je podle tohodle receptu nikdy dělat nebudu.Držela jsem se vašeho návodu a koblížky se při smažení rozlepují a vůbec nenakynuli do kulatého tvaru jak má koblížek vypadat :'( .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Dopolední svačina Svačina Večeře Smažení Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Virgin mojito
Virgin mojito
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Makové (ořechové) muffiny
Makové (ořechové) muffiny
Makové cupcakes s citronovým krémem a tvarohem
Makové cupcakes s citronovým krémem a…
Makové knedlíky - kynuté
Makové knedlíky - kynuté
Makové koláčky
Makové koláčky
Makové koláčky s povidly - cukroví
Makové koláčky s povidly - cukroví
Makové kytky s citronem
Makové kytky s citronem
  • Recepty.cz
  • Makové koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact