Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto.
2
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem asi 4 cm a uvaříme ve slané vodě. Kompot scedíme. Ze šťávy trochu odebereme, rozmícháme v ní solamyl, zbytek svaříme s vínem, džemem a třešněmi. Vlijeme solamyl a krátce povaříme.
3
Knedlíky rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzana Bernátová
|1. 5. 2006 18:53
Vyskúšané a môžem len odporúčať ,celá rodina si naozaj prišla na svoje.
Tereza Jarčušková
|28. 4. 2006 09:29
Alkohol sa vám počas varenia vyparí, ostane iba aróma. Ale ak máte aj tak obavy, napr. kvôli deťom, môžete ochutiť čerešňovou arómou, ktorá sa používa na pečenie. Prípadne nejakou inou podľa chuti. Hodila by sa aj štipka škorice.
Lenka
|27. 4. 2006 22:57
Prosím Vás, šel by ten alkohol nahradit něčím nealkoholickým?
Pastis Petite
|27. 4. 2006 16:48
Ten nápad s omáčkou je výborný. Vyzkouším o víkendu!!!