g
vyloupané nesolené pistacie
-nasekané(nemusí být)
70
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a trošku mléka = kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky, zakysanku, zbytek mléka a nakonec rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple kynout cca 40 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla
|21. 11. 2016 19:54
Makovou štolu jsem pekla prvně. Je dokonalá! Děkuji za recept!!
Leona
|14. 12. 2014 15:15
Kalorická bomba, ale tááák dobrá :-*
Irena Matějů
|21. 11. 2014 20:10
Je výýýýbornáááá ! Také jsem volila čistě makovou nádivku , na novoty nás bohužel moc neužije .
Věra Mrákotová
|14. 12. 2012 13:48
Dobrý den. Štola voněla už při pečení tak báječně, že si manžel myslel, že jsem se pustila do pečení vánočky. Těsto výborné a zůstala jsem jen u makové náplně, meruňky s pistáciemi jsem nedala a je vynikající tak jako tak. Příští týden se na ní chystám ještě jednou. Děkuji Vám za recept a přeji klidné sváteční dny.