• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
Napište svůj komentář k receptu

Maková nádivka do koláčů a buchet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková nádivka do koláčů a buchet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 150
      g hrubá krupice
    • 150
      g cukr krupice
    • 80
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra a mletého hřebíčku
    • džem dle chuti můžeme přidat trochu rumu nebo 2-3 lžíce džemu

Postup přípravy receptu

1
Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí být) a necháme vystydnout.
2
Tento recept vznikl v době, kdy byl mák nedostatkové zboží, ale používám ho stále, protože nádivka není tak suchá jako jen z máku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Náplně do buchet

Náplně do buchet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ | 15. 1. 2012 15:45

    Vajíčka se přidají až po odstavení nádivky ze sporáku?Děkuji.

  • Hela - | 24. 10. 2007 14:55

    Jitko, jasně, že to bude dobré, oba recepty jsou totiž od stejného autora - totiž ode mě....

  • Jitka B. | 24. 10. 2007 12:05

    Zní to senzačně, hned o víkendu vyzkouším. Samotné makové nádivky moc nemusím, podle jednoho receptu z tohoto serveru jsem vyzkoušela makovou nádivku s uvařeným pudinkem, byla vynikající (recept na "křehký, výjimečně dobrý makový koláč"). Tenhle recept bude zas něco jiného a podle ingrediencí určitě výborný, už se těším :-)

  • Radka K. | 23. 10. 2007 13:51

    Dělám podobnou nádivku, uvařím hustou krupicovou kaši a horkou kaší "spařím" mák. Tuk nedávám, ale určitě vyzkouším, nádivka bude jemnější.

  • Hela - | 22. 10. 2007 18:04

    Jasně, že každý máme svůj recept, proto jich je tady zaevidováno 14 tisíc! Tohle je jeden z možných způsobů makové nádivky, který mě chutná. Když se vaří mák s vodou, tak se alespoň nepřipálí. Ale tady s tou krupicí, nevím, nezkoušela jsem to s vodou a ani to zkoušet nebudu. Asi bych taky nevařila krupicovou kaši s vodou. To, co navrhujete vy Marto taky znám, je to klasika, ale tohle je něco úplně jiného.

  • Marta | 22. 10. 2007 17:46

    Mák je lepší vařit s vodou, je pak tmavší. Po uvaření přidávám strouhaný perník , skořici , lžíci medu, vanilkový cukr , cukr a citronovou kůru.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 10. 2007 19:10

    Ďakujem za pripomenutie, nadstaviť mak. Dnes je drahý a v tej nádivke sa to ani nezbadá. Ja keď mám nádivku moc riedku, tak pridávam hrubú múku.Nedávam však mlieko, al e vodu. Zvlášť, ak sa to dáva do kvalitných koláčov z kysnutého maslového cesta, ktoré sa pečú na Vianoce a držia sa dlhšie, často až do Silvestra, plnka by mohla skysnúť.. A tiež nedávam vajcia, radšej veľkú lyžicu slivkového lekváru (povidla), ktorý mak spojí. Základom chute pre takého makové a orechové koláče dáva med, ktorým sa časť cukru v nadivke nahrádza.

  • Hela - | 20. 10. 2007 10:13

    K recptu jsem jen chtěla dodat, že po uvaření máme celkem 1,5 kg nádivky. Pokud jí nespotřebujeme, můžeme zmrazit a použít příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Džem Hera Hrubá krupice Mák mletý Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Grilované kuře

Grilované kuře

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
18
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
18
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact