• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
Napište svůj komentář k receptu

Maková nádivka do koláčů a buchet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková nádivka do koláčů a buchet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 150
      g hrubá krupice
    • 150
      g cukr krupice
    • 80
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra a mletého hřebíčku
    • džem dle chuti můžeme přidat trochu rumu nebo 2-3 lžíce džemu

Postup přípravy receptu

1
Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí být) a necháme vystydnout.
2
Tento recept vznikl v době, kdy byl mák nedostatkové zboží, ale používám ho stále, protože nádivka není tak suchá jako jen z máku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Náplně do buchet

Náplně do buchet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ | 15. 1. 2012 15:45

    Vajíčka se přidají až po odstavení nádivky ze sporáku?Děkuji.

  • Hela - | 24. 10. 2007 14:55

    Jitko, jasně, že to bude dobré, oba recepty jsou totiž od stejného autora - totiž ode mě....

  • Jitka B. | 24. 10. 2007 12:05

    Zní to senzačně, hned o víkendu vyzkouším. Samotné makové nádivky moc nemusím, podle jednoho receptu z tohoto serveru jsem vyzkoušela makovou nádivku s uvařeným pudinkem, byla vynikající (recept na "křehký, výjimečně dobrý makový koláč"). Tenhle recept bude zas něco jiného a podle ingrediencí určitě výborný, už se těším :-)

  • Radka K. | 23. 10. 2007 13:51

    Dělám podobnou nádivku, uvařím hustou krupicovou kaši a horkou kaší "spařím" mák. Tuk nedávám, ale určitě vyzkouším, nádivka bude jemnější.

  • Hela - | 22. 10. 2007 18:04

    Jasně, že každý máme svůj recept, proto jich je tady zaevidováno 14 tisíc! Tohle je jeden z možných způsobů makové nádivky, který mě chutná. Když se vaří mák s vodou, tak se alespoň nepřipálí. Ale tady s tou krupicí, nevím, nezkoušela jsem to s vodou a ani to zkoušet nebudu. Asi bych taky nevařila krupicovou kaši s vodou. To, co navrhujete vy Marto taky znám, je to klasika, ale tohle je něco úplně jiného.

  • Marta | 22. 10. 2007 17:46

    Mák je lepší vařit s vodou, je pak tmavší. Po uvaření přidávám strouhaný perník , skořici , lžíci medu, vanilkový cukr , cukr a citronovou kůru.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 10. 2007 19:10

    Ďakujem za pripomenutie, nadstaviť mak. Dnes je drahý a v tej nádivke sa to ani nezbadá. Ja keď mám nádivku moc riedku, tak pridávam hrubú múku.Nedávam však mlieko, al e vodu. Zvlášť, ak sa to dáva do kvalitných koláčov z kysnutého maslového cesta, ktoré sa pečú na Vianoce a držia sa dlhšie, často až do Silvestra, plnka by mohla skysnúť.. A tiež nedávam vajcia, radšej veľkú lyžicu slivkového lekváru (povidla), ktorý mak spojí. Základom chute pre takého makové a orechové koláče dáva med, ktorým sa časť cukru v nadivke nahrádza.

  • Hela - | 20. 10. 2007 10:13

    K recptu jsem jen chtěla dodat, že po uvaření máme celkem 1,5 kg nádivky. Pokud jí nespotřebujeme, můžeme zmrazit a použít příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Džem Hera Hrubá krupice Mák mletý Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Vánoční štola

Vánoční štola

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Trubičky

Trubičky

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

236
Dýňová tortila
Dýňová tortila
158
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
141
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact