• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
Napište svůj komentář k receptu

Maková nádivka do koláčů a buchet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková nádivka do koláčů a buchet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 150
      g hrubá krupice
    • 150
      g cukr krupice
    • 80
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra a mletého hřebíčku
    • džem dle chuti můžeme přidat trochu rumu nebo 2-3 lžíce džemu

Postup přípravy receptu

1
Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí být) a necháme vystydnout.
2
Tento recept vznikl v době, kdy byl mák nedostatkové zboží, ale používám ho stále, protože nádivka není tak suchá jako jen z máku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Náplně do buchet

Náplně do buchet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ | 15. 1. 2012 15:45

    Vajíčka se přidají až po odstavení nádivky ze sporáku?Děkuji.

  • Hela - | 24. 10. 2007 14:55

    Jitko, jasně, že to bude dobré, oba recepty jsou totiž od stejného autora - totiž ode mě....

  • Jitka B. | 24. 10. 2007 12:05

    Zní to senzačně, hned o víkendu vyzkouším. Samotné makové nádivky moc nemusím, podle jednoho receptu z tohoto serveru jsem vyzkoušela makovou nádivku s uvařeným pudinkem, byla vynikající (recept na "křehký, výjimečně dobrý makový koláč"). Tenhle recept bude zas něco jiného a podle ingrediencí určitě výborný, už se těším :-)

  • Radka K. | 23. 10. 2007 13:51

    Dělám podobnou nádivku, uvařím hustou krupicovou kaši a horkou kaší "spařím" mák. Tuk nedávám, ale určitě vyzkouším, nádivka bude jemnější.

  • Hela - | 22. 10. 2007 18:04

    Jasně, že každý máme svůj recept, proto jich je tady zaevidováno 14 tisíc! Tohle je jeden z možných způsobů makové nádivky, který mě chutná. Když se vaří mák s vodou, tak se alespoň nepřipálí. Ale tady s tou krupicí, nevím, nezkoušela jsem to s vodou a ani to zkoušet nebudu. Asi bych taky nevařila krupicovou kaši s vodou. To, co navrhujete vy Marto taky znám, je to klasika, ale tohle je něco úplně jiného.

  • Marta | 22. 10. 2007 17:46

    Mák je lepší vařit s vodou, je pak tmavší. Po uvaření přidávám strouhaný perník , skořici , lžíci medu, vanilkový cukr , cukr a citronovou kůru.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 10. 2007 19:10

    Ďakujem za pripomenutie, nadstaviť mak. Dnes je drahý a v tej nádivke sa to ani nezbadá. Ja keď mám nádivku moc riedku, tak pridávam hrubú múku.Nedávam však mlieko, al e vodu. Zvlášť, ak sa to dáva do kvalitných koláčov z kysnutého maslového cesta, ktoré sa pečú na Vianoce a držia sa dlhšie, často až do Silvestra, plnka by mohla skysnúť.. A tiež nedávam vajcia, radšej veľkú lyžicu slivkového lekváru (povidla), ktorý mak spojí. Základom chute pre takého makové a orechové koláče dáva med, ktorým sa časť cukru v nadivke nahrádza.

  • Hela - | 20. 10. 2007 10:13

    K recptu jsem jen chtěla dodat, že po uvaření máme celkem 1,5 kg nádivky. Pokud jí nespotřebujeme, můžeme zmrazit a použít příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Džem Hera Hrubá krupice Mák mletý Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

551
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
173
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
113
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
90
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake
73
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

Tajemství Daniely Písařovicové: Měla moderovat Zrádce místo Kotka!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact