Ingredience smícháme a upečeme. Nahoru dáváme polevu... buď citron utřený s cukrem nebo čokoládovou. Buchta je nadýchaná, něco mezi makovníkem a třenou buchtou.
Dnes jsem upekla, a je to velmi dobré, dala jsem méně cukru, trochu rumu a citron. šťávu a trochu skořice. PO upečení pouze promazala rybíz. marmeládou.
Ivana Samcová
|17. 11. 2008 13:03
Až teď, po upečení jsem se podívala na internet na komentáře k receptu. Až teď jsem zjistila, že mák má být mletý. Já ji udělala s nemletým a buchta je i tak moc dobrá. Nahoře jsem potřela marmeládou a opatrně dala citrónovou polevu.
Šárka
|29. 2. 2008 17:00
Lidičky opravdu zkuste to,je to dost dobroučká buchtička.
Jana
|20. 1. 2008 12:58
Skutečně výborný recept! Hodnotím 1!
Lenka Kristová
|9. 8. 2007 01:42
Ivano, recept včetně ochutnávky jsem dostala od mé spolupracovnice a moc mi chutnalo. Nezkoumala jsem, jestli někdo podobný recept zaslal. Každopádně poměr ingrediencí je trochu jiný a do této buchty patří mák mletý a poleva nahoru.
Ivana Přikrylová
|8. 8. 2007 22:43
Minulý měsíc jsem poslala téměř identický recept "Maková hrnková buchta" i včetně fota
Lenka Kristová
|3. 8. 2007 01:07
Jani, mák mletý....je to rychlovka, která nezklame.
Jitka Bublová
|1. 8. 2007 13:03
Dělám hodně podobnou buchtu, jen maličko jiný poměr surovin. Mák používám mletý. Buchtička je opravdu výborná. Po zchladnutí ji proříznu, namažu rybízovou marmeládou. Nahoru citronovou polevu a kdo ochutná, chce recept.