• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maková buchta - skvělá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Maková buchta - skvělá a rychlá

autor: rekube
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 161
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková buchta - skvělá a rychlá
Maková buchta - skvělá a rychlá
Maková buchta - skvělá a rychlá
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 0,50
      l polohrubá mouka
    • 0,25
      l cukr
    • 0,25
      l mléko
    • olej hořčičná sklenka ( tj. asi 1 dcl )
    • 1
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
  • náplň
    • 2
      hrnek mák mletý
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 10
      lžíce cukr krupice
    • skořice - mletá
  • drobenka
    • 0,50
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      hrnek hrubá mouka
    • 0,50
      hrnek cukr krupice
    • 0,25
      hrnek hera nebo másla

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5-10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici a dobře promícháme.
2
Pak začneme připravovat těsto. Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vysokým okrajem. Poté na to lžící děláme hromádky z připravené makové náplně. Nakonec posypeme drobenkou, (kterou připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a zpracujeme dohromady) a dáme péct do předem předehřáté trouby. Pečeme do zezlatovění povrchu.
3
Je to skvělá buchta, která se vždycky podaří. Je vysoká, takže vhodná pro velkou rodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem

Skvělá sypaná tvarohová buchta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jejey | 27. 11. 2019 12:59

    :) :) :) Včera uděláno a moc jsme si posmakli. Jen mám moc velký plech tak jsem musela udělat dvojitou dávku těsta zbytek dle receptu. A některé ingredience jsem udělala odhadem. Recept mám zaznamenány pro příště :)

  • Petronela | 27. 10. 2016 15:47

    Ráda bych zkusila, ale ještě jsem se nesetkala s mírou 1/4 hrnek hery... Prosím, co to znamená? To je rozpuštěná hera v čtvrtlitrovém hrnku do 1/4? nebo cca kolik to je? Mohla bych poprosit o odpověď, děkuji P. :-)

  • Antica | 16. 1. 2016 15:21

    Dobrá buchta, ale opravdu bych dala do všeho výrazně méně cukru.. :-*

  • Radek | 11. 4. 2015 08:27

    Bože to nemůžete napsat jako člověk ty ingredience? 1/4 hrnku hery atd? Jak to mám měřit? :-S

  • DájaH | 14. 10. 2014 18:07

    Léty prověřená stálice v našem rodinném "repertoáru".........vynikající je "trojkombinace", tj. střídavě nakladené kopečky makové a tvarohové náplně a povidel, přičemž zachovám množství makové náplně a ty dvě jsou co do množství navíc, takže buchta je bohatá a velmi vláčná. Na rodinných oslavách spolehlivě převálcuje klasické kupované zákusky a mizí jako první.

  • susenka | 18. 8. 2014 20:45

    Maku jsem teda musela dat vyrazne vic nez dva hrnky, urcite dva a pul az tri. Jinak se buchta povedla, je dobra. Jedla jsem jeste variantu s pulenymi svestkami.

  • Vivien | 7. 8. 2014 16:33

    Výborná ale dala bych méně cukru do toho máku... ;-)

  • Vivien | 7. 8. 2014 16:33

    Výborná ale dala bych méně cukru do toho máku... ;-)

  • Jitka | 22. 5. 2013 12:45

    Je vynikající. Přidala jsem 1 tvaroh vyšlehaný s cukrem a vajíčkem a nalila na mák. Taky mňamka. :-P

  • Beata | 28. 4. 2013 10:36

    Také děkuji DájoH za radu, odměrku zatím nemám jen váhu a v receptu je těsto na litry, náplň na hrnky.....

  • Magdina | 23. 2. 2013 08:22

    Je úžasná, rychlá, jednoduchá...nemá chybu:-)

  • marie | 21. 4. 2012 09:24

    ano jak pišeš, zaděla jsem podruhe a už v pohodě, vyborna

  • DájaH | 14. 4. 2012 20:12

    Nedalas tam omylem 1/2 kila mouky místo 1/2 litru, což jsou 2 čtvrtlitrové hrnky? To těsto vůbec není tuhé jak říkáš, peču ji docela často.

  • marie28 | 14. 4. 2012 18:41

    tak jsem zadělala po druhé, povedla se, vyborna

  • marie | 14. 4. 2012 16:59

    těsto nalijeme na vymazaný plech ................... ale mam těsto tuhe jako na knedliky, co s tim

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 29. 2. 2012 22:01

    Buchta byla úžasná ;-) .... Dnes jsem jí pekla a přítel si ji nemohl vynachválit... Jen do toho máku jsem přimíchala dětskou krupičku... Moooc Vám děkuji za recept... přidávám si hned do své kuchařky... Ještě jednou děkuji a všem doporučuji 8-)

  • Kristýna | 27. 11. 2010 17:26

    Moc dobrá buchta, jen se přidávám k tomu, že s méně cukrem by byla ještě lepší. A je snadné ji udělat i pro vegany a veganky, vajíčko stačí nahradit lžičkou škrobu a mléko mlékem rostlinným.

  • marketka f | 8. 11. 2010 14:45

    Před chvilkou jsem ji ješt teplou ochutnala. Moc dobré, když jsem četla vychvalující kometáře, tak jsem si řekla, že to musím zkusit. Do všeho jsem dala méně cukru, navíc jsem do makové náplně přidala rum a hrozinky, to samé jsem dala i do tvarohové nápně a střídala je po lžících - tak vznikla pěkná šachovnice. Žmolenka to sice zakryla, ale při řezu to jde vidět. Doporučuju a dávám za jedna.

  • Baruška | 30. 10. 2010 18:38

    Na to že mi je 11 tak tuhle buchtu sem dála už 20,je to moc dobrá buchta někdy skouším i s čokoládou.Je to obyčejně dobrá buchta :-) Mňamiiii :-)) :-))

  • DájaH | 24. 10. 2010 21:25

    Tato buchta je vynikající, dělám ji docela často. Do makové náplně přidávám během vaření ještě 2 pol. lžíce dětské krupice, protože se mi zdála řídká a navíc ta krupice dělá nádivku takovou mazlavější. Dělávám i s obměnou - místo makové náplně dávám lžičkou střídavě kopečky ochuceného tvarohu (cukr, citr. kůra, trocha mléka) a povidel a to je teda taky veliká dobrota. Do drobenky dávám místo Hery máslo, je to daleko lepší a voňavější...

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 12:46

    Těsto: 1 / 2 l polohrubé mouky, 1 / 4 l cukru, 1 / 4 l mléka, 1 / 2 hořčičné sklenky oleje ( tj. asi 1 dcl ), 1 vejce, 1 prášek do pečiva Maková náplň: 2 hrnky mletého máku, 2 hrnky mléka, 1 vanilkový cukr, 10 lžic cukru krupice, mletá skořice Drobenka: 1 / 2 hrnku hladké mouky, 1 / 2 hrnku hrubé mouky, 1 / 2 hrnku cukru krupice, 1 / 4 hery nebo másla

  • Libuše Romančíková | 23. 10. 2010 12:41

    Prosila bych autory těchno těchto nevydařených nových stránek aby se podívali na tento recept "maková buchta skvělá a rychlá" a opravili u ingrediencí nesmyslnou gramáž.Nevím co je to 01 mouka atd. Děkuji.

  • Romana Habartová | 1. 2. 2010 16:00

    Výborná buchta, všem moc chutnala, musela jsem předat recept dál. Ještě jsem navíc posypala plátky mandlí, hezky to vypadá i chutná :-)

  • Zuzana Uchytilová | 27. 1. 2010 10:49

    Mák moc nemusím a když jsem tuhle buchtu ochutnala, tak mi připadala extrémně sladká a nic moc. Po třech dnech se krásně rozležela a byla dobrá. Jen náplně je moc, celou bych ji tam nedávala. Dávám za 2.

  • Stefania Michalic | 1. 1. 2010 22:30

    Mala som menej maku,ale dala som uz varit 2 hrnceky mlieka a tak bola napln riedka.Jemne som to zahustila nadrobenymi piskotami a vyliala som ju na cesto.Bolo to super,velmi vlacne aj po niekolkych dnoch!Davam za 1 a dakujem za super recept,rychle a chutne!Pre Evu P.-urcite to nie je suchy kolac,odporucam vyskusat.

  • Radka Křížová | 21. 10. 2009 20:45

    je to už dýl,co jsem tuhle buchtu dělala,ale co si pamatuju,tak mi suchá nepřípadala, krásně zvlhla tou náplní..

  • Eva P. | 21. 10. 2009 14:53

    dobry den, chci se zeptat, jestli buchta neni moc "sucha" ? Mak zboznuji, ale zaroven se obavam suchych veci, nekdy i babovka je pro me nespolykatelna :-)))

  • Eva Kolčavová | 15. 9. 2009 19:13

    V neděli jsem pekla makové koláče a zbyla mi maková nádivka, nechtělo se mi do koláčů, přece jen dají víc práce. Upekla jsem tuto makovou buchtu a jsem nadšená. Je to skvělé a rychlé. dávám 1

  • Lucka Zástěrová | 8. 9. 2009 12:14

    u mě máte za 1 buchta je výborná původně jsem ji pekla pro manzela ale obavam se ze nez prijde z prace bude fuč opravdu skvela

  • Terezie Bartusková | 19. 7. 2009 15:53

    Prave jsem dopekla, je opravdu rychla, skvela a vyborna. Davam za 1. Prestoze jsem spise na tvaroh a jen jsem potrebovala spotrebovat mak, tak ji asi zaradim do repertoaru.

  • Lucie Bulíčková | 11. 11. 2008 19:11

    Já dělala půl napůl s ořechovou náplní. Ale buchta na nás byla moc "suchá" :-(

  • Lenka Dudková | 9. 11. 2008 13:22

    Právě jsem ji dopekla a netrpělivě čekám až vychladne.-)už na pohled velmi lákavá..:-)

  • jiří martinek | 29. 10. 2008 12:59

    úžasné,báječné a skvělé,chutnalo to všem i v práci!!!

  • hana Valentová | 18. 10. 2008 21:25

    super, díky, dělala jsem zatím Jemelínksý makovec a super, doporučuji..

  • Jarka O. | 17. 10. 2008 19:55

    Já do mrazáku dávám mák umletý sypký. Nádivka je pak hotová za chvilku.

  • hana Valentová | 17. 10. 2008 19:14

    Ještě mi prosím poraďte, když chci dát pomletý mák do mražáku, tak ho dám čistě pomletý nebo musí být nějak tepelně zpracovaný??

  • Oldřich Gargulák | 16. 10. 2008 20:09

    Hano, na 1., tedy 9. straně najdete odpověď autorky :o) ...škoda že je použito dvou objemových měr. U nás se tomu říká Míchat koše s baňama... Já vím co se myslí 1/4 HERY. Ale co kuchyňka když před vánoci narazí v marketu na půlkilové balení?

  • zdenka supolova | 16. 10. 2008 19:27

    Hanko,když se buchta nakrájí,tak ty hromádky dělají takové vlnky,propadnou se do těsta a vypadá to moc hezky.doporučuji.

  • hana Valentová | 16. 10. 2008 18:03

    Proč se dělají hromádky a nerozetře se to na těsto?

  • K. Lašáková | 13. 10. 2008 09:30

    Do máku jsem dala ani ne půlku cukru- stačí to. Makové kopečky dělat lžičkou se mi nechtělo, dala jsem náplň do sáčku, ustřihla rožek a kopečky jsem měla hned hotové. Buchta mi ale přišla dost drobivá, lepší byla až druhý den, když navhla. Nevím, třeba jsem ji pekla moc dlouho, když jsem čekala na zlatavou barvu :-)

  • jiří martinek | 13. 10. 2008 08:21

    dělal jsem včera a byla super doporučuji!!!Hodnotím 1

  • Marta Kropáčová | 4. 10. 2008 21:14

    Jak jinak-VYNIKAJICI a tose musim priznat,ze ja makova nejsem.Kazdopadne za 1.

  • Věra Uhlířová | 8. 8. 2008 19:43

    Dneska jsem upekla a je výborná.Jen to bude příště chtít méně cukru-příjde mi dost sladká(drobenka).Jinak jsem měla méně máku,vyšel akorát na polovinu hlubokého plechu a na druhou jsem dala tvarohovou nádivku.Ještě se musím přiznat,že na komentář,který upozorňuje na dodržení hustoty máku a vytváření kopečku jsem přišla až po upečení.Nicméně ve snaze,aby bylo mak.nádivky více jsem jí zředila rumem,tak byla o něco řidší,bobky se nekonaly,ale celé se to rozlilo na těsto a dopadlo to dobře.Těsto "vyběhlo"krásně.Děkuji za recept

  • Lenka Benova | 5. 8. 2008 20:58

    Piekla som tento koláč a je naozaj výborný, súhlasím dať do makovej náplne menej cukru.

  • Hana | 19. 6. 2008 15:40

    Buchta je opravdu skvělá. Jen do makové náplně jsem dávala pouze 5 lžic cukru a bohatě to stačilo:)

  • martina sahajova | 10. 6. 2008 14:39

    Danko moc vam dekuji,jeste nikdy jsem se s takovou gramazi nesetkala.vetsinou to byvalo uvedeno v gramech ci po hrnickach.jeste jednou dekuji a uz se tesim na peceni.m

  • Danka Snášelová | 5. 6. 2008 16:51

    Martino, ingredience na těsto se odměřuji na litry. To znamená = půllitru polohrubé mouky, čtvrť litru cukru atd. Já jsem to odměřovala v plastikové odměrce přesně po rysku. Pekla jsem na velkém,(klasickém) hlubokém plechu.

  • martina sahajova | 5. 6. 2008 16:28

    dobry den mam k vam prosbicku-nerozumim co znamena pri vyrobe testa 1/2 l polohrube mouky-to ma byti ,jako litru?dekuji za odpoved.

  • Verulinka K. | 3. 6. 2008 21:15

    Moc nám chutnalo! Spousta lahodného máku (měla jsem ho málo, tak jsem ho při vaření nastavila dětskou krupičkou). Prostě dobrota.

  • Radka Křížová | 27. 5. 2008 12:13

    buchta byla skvělá,sestra,milovnice máku,se po ní mohla umlátit a i všem ostatním moc chutnala.příště to zkusím i s tím tvarohem,jak jsm četla v komentářích..jen dotaz:mák smícháte s tvarohem nebo na střídačku dáváte jednotilivé náplně?

  • Zdenka Kačerovská | 27. 5. 2008 11:42

    Buchta je vynikající,pekla jsem jí už mnohokrát,dělala jsem půl máku ,půl tvarohu (nápně).Hodnotím 1

  • Ivana Unarová | 22. 5. 2008 11:46

    Tuto buchtu jsem pekla mnohokrát,kombinovanou i s tvarohovou náplní!Nemohu nic jiného,než velmi pochválit ato hlavně za své syny a manžela,který mák "nemusí" ale tajně si "kradl" do práce,protože po útoku synů vždy zbyl jen prázdný plech

  • venyss | 19. 5. 2008 16:58

    tak jsem dělala o víkendu a mě jako milovnici máku moc chutnala. Manžel koukl, řekl DUSIVKA (dle něho buchty bez krému) a pak když ochutnal, tak mu také moc chutnala. TAkže dávám jak jinak než jedničku..

  • Věra Opatová | 16. 5. 2008 17:40

    Buchta je rychlá a dobrá a do druhého dne se nestačí odležet, pekla jsem ji už vícekrát a recept předala dále

  • Gabriela Vošická | 5. 5. 2008 21:19

    Dnes jsem ji upekla do práce,všichni se olizovali až za ušima. rychlý a dobrý recept.

  • Jana | 5. 5. 2008 11:47

    Výborná maková buchta.Dělala jsem nedávno a všem to moc chutnalo.Myslim,že je nejlepší až odležený druhý den,to je krásně vláčný.Dávám za 1*.

  • Danka Snášelová | 27. 4. 2008 22:41

    Dobrá maková buchta. Na základě komentářů jsem do nádivky přidala trochu marmelády. Příště nic nebudu přidávat ani ubírat. Náplň byla moc sladká. Množství ingrediencí je vyrovnané, proto se držte receptu. Pekla jsem na velkém (klasickém) hlubokém plechu. Dávám za 1.

  • Dája | 7. 4. 2008 20:10

    Úúúúžasná buchta. Kdo má rád mák, opravdu si pochutná. Dělala jsem přesně podle receptu, jen do makové nádivky jsem dala 1 a 1/2 hrnku mléka a asi 7 lžic cukru a úplně to stačilo.

  • Anonym | 7. 4. 2008 16:08

    Nám tedy chutnala fakt hodně...a to jsem ji v rámci úspor udělala bez drobenky. Milovníci makové chuti si užijí

  • Alena Hreusová | 6. 4. 2008 07:14

    Je to celkom dobrá buchta. Do makovej náplne som dala menej mlieka a vylepšila som ju slivkovým lekvárom. Hodnotím známkou 2.

  • Linda | 3. 4. 2008 14:48

    Dnes som piekla ale len z pol davky.vyborny recept a rychla priprava.

  • já já | 1. 4. 2008 23:31

    Je to celkem dobrá buchta, ale jsou mnohem lepší. Příště zkusím vylepšit tvarohem a povidly.

  • Vlaďka Lišková | 1. 4. 2008 21:10

    Dneska jsem buchtu upekla a všem nám chutnala.Mohu doporučit, je rychlá, dobrá a je jí hodně.

  • bara | 1. 4. 2008 16:46

    Vyborne, misto drobenky jsem dala kompotovane merunky a je to opravdu moc dobre! Za 1.

  • Anonym | 1. 4. 2008 12:46

    Dávala jsem jednu hromádku máku, jednu hromádku povidel a pěkně jednu vedle druhé. Výborné. Spojení makové a povidlové náplaně je prostě mňamózní.

  • Hana Dvořáková | 30. 3. 2008 11:18

    Výborná buchta!!! Dávám za jedna.

  • čibi | 27. 3. 2008 18:10

    Mno, já bych ji neoznačila jako excelentní, prostě je to celkem dobrá buchta a hlavně rychlá. Použila jsem hotovou makovou náplň, takže to fakt byla rychlovka.

  • Ivana Samcová | 26. 3. 2008 16:38

    Použijte určitě větší plech /30x40/. Přidala jsem i trochu povidel. Buchta je opravdu dobrá, druhý den mi chutnala ještě více.

  • Anonym | 26. 3. 2008 15:53

    Ráda bych buchtu vyzkoušela. Chci se zeptat na jaký plech je dané množství - 30x40 cm? Nebo menší? Díky.

  • mak | 26. 3. 2008 15:17

    Je to opravdu dobre???

  • jolana behalova | 25. 3. 2008 16:32

    Já peču na 160 asi 30 minut. A dělám to přesně podle návodu, velkou lžíci vedle sebe hromádky - tak , aby vznikly mezery a dobře to vykynulo....

  • Markéta Valentíková | 24. 3. 2008 21:50

    Chuťově dobrá, ale asi jsem ji přepekla :o( Byla moc suchá a maková nádivka mi odpadávala.. Jak dlouho a na kolik stupňů pečete?

  • Lenka Ber. | 24. 3. 2008 19:58

    Já ten mák opatrně rozetřela po celém plechu,aby byl všude stejně.Jinak cukr jsem použila krupici.Za vyzkoušení opravdu stojí,je moooc dobrý.U nás je za jedna.

  • zdenka | 24. 3. 2008 15:36

    Opravdu je na drobenku cukr krupice?A ty makové bochánkytěsně vedle sebe velkou lžící?Až mi někdo odpoví tak hned frčím vyzkoušet,honí nás mlsná.Děkuji

  • Mue | 23. 3. 2008 19:53

    všem kdo žijí v zahraničí a běžné české ingredience mohou být problémem mohu prozradit jak jsem na to šla já: mouka Self rising (běžná v Anglii), mák se v UK prodává nemletý ale díky polským přistěhovalcům Tesco prodává jejich produkty a náhodou jsem narazila na makovou směs v konzervě, je na můj vkus dost navoněná-mandlová esence, ale když nemáte nic s mákem už skoro 3 roky, tak se to dá dobře použít, navíc jsou v ní rozinky a poměrančová kůra a je celá taková "mokrá", navrch jsem dala hotovou drobenku "Crumble topping" od McDouglas, celé pekla v horkovzdušné troubě na 150°C 50 minut, lehké jak facka, rychlé, efektivní, buchta je nadýchaná, vysoká, chutí mi připomíná piškot, zařazuji do svých rp. a děkuji

  • Mony | 20. 3. 2008 21:56

    Miluju mák, tak jsem to vyzkoušela a opravdu doporučuji! Výsledek je excelentní!

  • mia | 20. 3. 2008 10:14

    báječná,spadající do moučníků rychlemizivých.bezva, doporučuji

  • BA | 18. 3. 2008 10:15

    je mi to líto, samá chvála, ale já jsem byla zklamaná, přesto, že jsme milovníci máku, tahle buchta nás neoslovila. Tak někdy příště..........

  • jana zacharova | 17. 3. 2008 18:07

    Také jsem ji pekla tuto neděli a dnes vzala ochutnat do práce.A zítra musím donést recept všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná a pro milovníky máku prostě pohádka.Dávám za 1 a peču ji dost často.

  • Lucka | 17. 3. 2008 13:51

    Vynikající - zkuste s kokosovou drobenkou: 200 g kokosu, 125 g Hery nebo másla a 110 g cukru. Pohádka!.

  • Sísa | 17. 3. 2008 10:43

    Včera jsem upekla. Ale trochu doplnila. Přišlo mi, že buchta bude míň výrazné chuti. Na drobenku jsem nacákala naředěnou marmeládu. A dala upéct. Byla to mňamka.

  • Týna | 17. 3. 2008 09:25

    Chválím a děkuji za recept.Jen jsem ubrala polovinu množství cukru z těsta i náplně a stačilo to.

  • Alenka | 16. 3. 2008 17:28

    Peču často a ráda, ale byla jsem překvapená poměrnou jednoduchostí i bohatou chutí. Pro milovníky máku blaho! Vřele doporučuji a dávám za 1 !

  • Adel | 16. 3. 2008 12:35

    pekla jsem ji poprve, je to opravdu rychla buchta a hlavne se povedla a vsem moc chutnala!!!

  • Alena P. | 14. 3. 2008 14:20

    Trochu jsem si ji poupravila a místo drobenky posazela kompotovanymi broskvemi, ktere bylo nutne spotrebovat. S makem to bylo vyborne, hlavne ten krasne nadychany piskot.

  • aňa valčíková | 14. 3. 2008 07:03

    výborné!!zavděčila jsem se rodině a i v práci po mně chtěli recept

  • Berča | 11. 3. 2008 14:12

    Ona buchta by byla vynikající namíchat a dělat hromádky makové, povidlové, tvarohové. No a vidíte dámy? Jeden skvělý recept a těch dalších variant. Moc se mi líbí, jak dokážete každá vymýšlet další variaty a možnosti a to skoro u každého receptu.

  • jolana behalova | 10. 3. 2008 17:11

    Stala se mojí nejoblíbenější, za poslední týden jsem ji pekla už 3x !!!

  • Divid | 10. 3. 2008 11:29

    Buchta je opravdu výborná a v cuku letu hotová! Polovinu plechu jsem namíchala tvaroh s mákem a poslední tři kousky jsem musela schovat, aby měl manžel sváčinu do práce:) Výborná!!!

  • Majka Rončáková | 10. 3. 2008 09:27

    Pekla jsem ji o víkendu a je opravdu výborná a rychlá. Děla jsem z poloviční dávky a skoro sama jsem si ji i snědla. Dávám za 1.

  • Heda | 3. 3. 2008 15:11

    Jak se tak dívám omylem jsem nějak nenapsala velkou jedničku za tuto buchtičku. Je opravdu vyborná a můžu jen doporučit.Kdo miluje mák je vynikájící. Díky za recept

  • Marta Dočekalová | 3. 3. 2008 10:27

    Chválím, je výborná, dávám za jedna.

  • jolana behalova | 2. 3. 2008 19:39

    Právě jsem dopekla a je VÝBORNÁ ! Dávám 1*!

  • Andrea | 2. 3. 2008 14:24

    Buchta je výborná:o))

  • Katka | 2. 3. 2008 11:22

    Strasne rada pecu,a narazila jsem na tuhle buchtu,vypadala docela dobre.Co upecu tak moc nejim.Ale tady touhle buchtou jsem byla opravdu prekvapena,je uzasna!Mela jsme malo masla,tak jsem udelala polovicni davku posypky,a bohate staci.

  • Ivana Samcová | 2. 3. 2008 08:51

    Buchta je výborná. Nevydržela jsem a ochutnala už teplou, to se ještě rozpadala, ale po vychladnutí už krásně držela. Jen dám příště trochu méně cukru, na mne je docela sladká. Moc chválím a díky za recept. Pro Petrub: pekla jsem max. při 180°C na prostředku. Čas jsem nesledovala, ale až byla krásně do čevena /okraje a drobenka/, tak jsem ji vyndala. Mák byl ještě takový vláčný, ale po vychladnutí celá buchta krásně držela.

  • Lyla | 1. 3. 2008 21:44

    Většinou se inspiruji fotografií, ale teď jsem to zkusila, a udělala jsem dobře. Skvělé!

  • Petrab | 1. 3. 2008 18:00

    Chci se zeptat při jaké teplotě a jak dlouho péct v elektrické troubě? Recept mne moc zaujal vzhledem k tomu,že manžel velmi miluje mák a tady to vypadá, že je ho opravdu dost.Předem díky.

  • Jana N. | 1. 3. 2008 09:05

    Tak jsem taky zkusila dnes ráno tuto buchtu upéct a můžu vám říct, že mně manžel málem nosil na rukou, když ji ochutnal:-) je vážně skvělá :-)

  • marie chocholová | 22. 2. 2008 18:02

    Teď jsem buchtu nakrájela a ochutnala- je prostě úžasná,kdo miluje mák,tak je to ta pravá buchta pro něj !!!! Dávám 1 s *,a zařazuji mezi oblíbené a určitě často pečící !!!

  • Marie | 5. 2. 2008 20:12

    Je opravdu skvely a hlavne chutny i druhy den(pokud zbude :-))

  • Janča | 21. 1. 2008 10:26

    Pekla jsem v sobotu.Místo oleje jsem do těsta použila heru. Také mi zbyl jeden tvaroh, tak jsem ho klasicky upravila (žloutek+vanilkový cukr) a střídavě jsem ho nanášela na těsto (kopičku tvarohu a kopičku máku).Drobenku jsem udělala dle receptu.Po upečení vypadala buchta krásně a byla moooooc dobrá!Dávám 1* a už je zařazena do mého zlatého fondu.A dávám za pravdu,je ideální pro velkou rodinu-k nedělní odpolední svačince super!

  • Anonym | 10. 12. 2007 16:09

    Pekla jsem v neděli, zůstal tvaroh tak jsem přidala tvaroh a je to vynikající. Spousta máku a drobenky dávám 1 Heda

  • J. | 23. 10. 2007 13:38

    Pekla jsem v sobotu a je opravdu výborná a příprava super bezproblémová!

  • Ivča | 17. 10. 2007 09:55

    Včera jsem pekla 1/2 dávku - byla jsem nedůvěřivá, nezdál se i způsob dávkování - jsem zvyklá ingeridience vážit a ne měřit v litrech, těsta bylo jen na dně formy a nevěřila jsem že maková hmota zhoustne, ale po krátkém povaření (3 min) krásně zhoustla, bucha po pečení krásně vyskočila a po prvním kousnutí do ní jsem "chrochtala" blahem. Je to ale opravdu pro ty, co milují mák, protože nádivky je tam hodně (a to já ráda) :-) Díky za recept!

  • eva,eva | 12. 9. 2007 15:14

    Buchtu jsem dnes upekla, manžel i když mák moc nemusí, tak mu chutnala. Příště bych dala míň cukru, je to hodně sladké. Řekla bych, že to, že je maková náplň řidší nevadí, naopak do této budhty se to hodí. Přidala jsem do maku ještě několik lžic švestkových povidel a nemá to chybu.

  • Kamča | 23. 8. 2007 13:03

    Dnes jsem upekla,jelikož s manželem milujeme mák a musím dát velkou 1.Móóóóóóc výborné,jednoduché.

  • Petra Bukovská | 20. 8. 2007 07:23

    Renáto, moc dík za recept. Celá rodina včetně dětí máme moc rádi mák. Takže za 1.

  • Květa | 2. 8. 2007 21:02

    Pekla jse, na mák dala ještě švestky a bylo to super, dík

  • Ňuška | 2. 8. 2007 06:49

    Včera jsem pekla a je opravdu moc výborná. Jen maková nádivka je řídká, není třeba tolik mléka. Dávám 1.

  • Laďka M. | 1. 8. 2007 15:35

    Vynikající, 1* !!!

  • Jitka | 31. 7. 2007 22:27

    Pro Evu P.1/4L =0,25l nebo 2 a půl deci!

  • jana martanovicova | 31. 7. 2007 08:22

    Veľmi dobrý recept,kto má rád makové.Ja som pridala ešte slivky a bolo to super.

  • Jana Peková | 30. 7. 2007 20:22

    Dnes jsem upekla a musím pochválit - je moc dobrá - 1.

  • Jana S. | 27. 7. 2007 16:59

    Teda Renáto, to je úžasná buchta. Miluji mák a tahle buchta je mákem přímo nacpaná! Taky jsem přidala kompotované meruňky jako Zdeňka a koláč nemá chybu!

  • Eva P. | 4. 3. 2007 21:35

    Skvela buchta ! Delala jsem ji z polovicni davky do malého pekacku. Jenom skoda, ze doma miluju mak jenom ja a tudiz to je prusvich pro mou linii ;))

  • Eva P. | 2. 3. 2007 18:35

    MUzu se zeptat, jak velky je "hrnek" ? 1/4 L ? Dekuju za odpoved.

  • Hana Lorencová | 21. 11. 2006 11:41

    Místo pol. mouky jsem použila hladkou, do makové náplně trošku rumu, je to výborné!

  • Marie Dubcová | 27. 10. 2006 11:44

    Buchta je moc dobrá,akorát bych dala příště trochu méně cukru. Mléka se mi zdá do nádivky také dost,byla řídká,musela jsem přidat mák. Nevím proč,ale mák mi klesl až na dno pekáče a tak se nedá buchta moc dobře servírovat,rozpadá se.Přesto všechno sklidila doma úspěch.

  • Vlaďka | 11. 10. 2006 06:42

    tak dobrou buchtu jsme už dlouho nejedli. Dobrá s mákem i švestkovými povidli. Jedl i manžel, který na buchty moc není a našeho psa jsme od ní nemohli odehnat !!!

  • Zdeňka | 30. 5. 2006 20:08

    Taky jsem vyzkoušela,kromě máku jsem dala ještě meruňky a bylo to výborné.Akorát se mi zdálo hodně mléka do nádivky,byla hodně řídká,ale možná to bylo mákem,měla jsem kupovaný mletý.

  • Di | 30. 5. 2006 15:40

    Skvělé je kombinovat makovou náplň nejen s povidly, ale také přímo se švestkami.

  • Romana | 30. 5. 2006 14:47

    Také jsem dala méně drobenky a přidala jsem ještě povidla. Výborná buchta, svělý recept.

  • Gábina | 9. 5. 2006 11:27

    tato buchta je opravdu skvělá. Pekla jsem v pátek ve vyšším teflonovém pekáči a byl téměř plný. Mohlo by se dát i na velký plech s vyšším okrajem. Všichni si pochvalovali hlavně hodně toho máku a drobenky. Nejdřív jsme si myslela, že je té nádivky také trochu moc, ale nakonec jsem tam dala všechno a hodně zasypala drobenkou. Jen dám příště méně cukru do drobenky. Díky za recept, hned jsem předala dál

  • Míla Kořínková | 28. 3. 2006 11:19

    Výborná buchta !Jen příště upravím množství máku,skoro 1/3 mi ho zbyla a taky drobenky budu dělat jen tolik, kolik jsem zvyklá dělat na ovocné koláče - té mi zbyla polovina, nějak jsem při její přípravě nepřemýšlela, to bude tím jarem :-))) Je zajímavé, že recept se nedal najít vyhledávačem - musela jsem prolistovat stránky moučníků ?

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 11:28

    V neděli jsem upekla a je výborný.Hlavně muž si mlaskal.Zbožňuje mák.Příště přidám do nádivky trošku marmelády.

  • Renáta Brabcová | 21. 11. 2005 20:50

    V každém případě doporučuji hromádky, protože jinak Vám to nevykyne. Jestli znáte buchtu prošívaná deka, tak je to funguje na stejném principu - mák se trošku propadne a těsto kolem nakyne..Ale je fakt dobrá - manžel miluje mák a nemůže si ji vynachválit..Občas ji dělám i bez drobenky.

  • marie krejzarova | 21. 11. 2005 17:47

    Proč na hromádky?Proč se to nemůže rozetřít?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Pečení Děti Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mák mletý Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Mrkvánky

Mrkvánky

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Friulské frico

Friulské frico

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Koka dort

Koka dort

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

54
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
37
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s mandarinkami
Maková buchto - bábovka
Maková buchto - bábovka
Maková hrnková buchta
Maková hrnková buchta
Maková štóla
Maková štóla
  • Recepty.cz
  • Maková buchta - skvělá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact